Kerabu Selom Kemangi Cekur Berserai

Kerabu Selom Kemangi Cekur Berserai

Assalamualaikum
Dah malam baru berkesempatan nak masuk ofis maya
Begitulah rutin seorang maktok/isteri/tukang masak/tukang kebun dan macam-macam tukang lagi. Tapi walau sibuk macamana pun nak jugak update blog kesayangan ku ini kan. Hari ni resepi diambil dari buku chef Sue tapi kaknoor ubah suai ikut ulam yang ada kat rumah ni. 

 

Ini kerabu pegaga chef Sue, dan gambar dalam buku Menu Ibu &Anak, memang berbaloi buku ni boleh cari kat toko2 buku mesti terjumpa dan wajib beli utk orang muda yang ada potensi untuk berpantang bersalin tu ..

 

Asas nya dah ada kat sini boleh ubahsuai atau ikut je resepi chef Sue memang meletop, jangan lupa dapatkan buku ni jugak simpan untuk anak cucu pasti berguna sangat..


 

Ini versi kaknoor ikut suka nak letak ulam apa yang ada kat rumah sebab kita sendiri yang nak makan kann..

 

 

Ini hanya nak tayang sikit cili scotch bonnet kaknoor tak sedar dah berbuah bila melawat kat luar petang tadi, kann dok sibuk didalam rumah je sampai takde masa menjenguk pokok - pokok cili alahaiii kesian kannn nasib nak jugak berbuah..

16 comments:

  1. Itulah untungnya rajin bercucuk tanam ni Kak Noor...
    Sedaplah kerabu tu
    Alahai suka tgk cili tu, comell

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah hobi tu apa nk di kato Qhaifa walaupun sikit letih tpi tk rasa penat bila dh tengok hasilnya sukaaaa

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah Rai mmg nk bg cepat sihat la ni hihi

      Delete
  3. Samalah Kak Nor .. di malam hari ja baru ada kesempatan untuk update blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ni mcm Vvip la pulak kan Mia masa sngt mencemburui hari2 mcm ni je kan

      Delete
  4. sedap tuh kak noor... bau dia msti harum semerbak kan...
    untung lah org pantang tuh... mkn sedap je hheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruman daun herba mmg memikat selera Dana tulah buat tukang masak pantang tengok ni

      Delete
  5. Saya ni jarang betul buat kerabu tau KN....bukan tak suka makan, suka je tp jarang buat. Entah kenapa...

    Ni lawankan dengan ikan keli bakar, sambal belacan. Pergh mmg menggigil sambil makan hihi ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syangnya tkde keli bakar Hainom hanya ikan kembung bakar je masa makan kerabu ni
      Susah ooo nk cari keli disini alangkahhhh best kalau keli ada kannn

      Delete
  6. Sedapnya..Kerabu selom peberet. Tapi tak pernah lagi makan daun kemangi. Mcm mana lah rasanya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daun kemangi mmg wangi Sue
      Dulu2 kaknoor tk suka kemangi tpi skrg mmg jatuh cinta sudah hehe

      Delete
  7. bestnyaa. kk noor try buat kerabu bunga kantan pulak..

    ReplyDelete
  8. Kerabu selom tu kakak saya nombor dua rajin buat tapi dibubuhnya udanglah, keranglah. Dan tugas saya pulak mengerjakan segala udang/kerang yang adalah!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home