My Portuguese Egg Tart

My Portuguese Egg Tart

Assalamualaikum dan salam pagi rabu
Kisah semalam  ada customer mengorder portuegese egg tart ni, kebetulan jugak anak-anak pun teringin nak makan sebab mama lama sangat tak buat asyik dok busy dengan macam- macam hal luar dan dalam negara haha perasan sungguhh!!!

Jadi ini lah lebihan daripada order customer buat kami anak-anak makan, versi comel memang tak cukup kalau sekadar 2 or 3 biji mesti sepiring tu baru kenyang. 

 

Sambil santai-santai kat luar rumah memang mengasyikkan kalau makan egg tart ni, nak pulak yang agak hangus dan hitam tu pasti tak mampu dilepaskan begitu saja.

 

Nak buat pun tak lah sesusah mana pun tapi agak lambat bila proses menggulung dan menggelek pastri utk diletakkan di muffin tray lagi kecik lagi susah dan lagi sedap ...

 

 

 

Oklah cukup dulu untuk pagi ni jumpa lagi bila ada kesempatan dan masa yang terluang, sorry pada adinda blogger yang kaknoor tak sempat nak kunjungbalas,  insya Allah pasti kak noor terjah bila ada ruang waktu ok, jangan merajuk pulak tau!!!


24 comments:

  1. Betullah KakNoor yg comel-comel ni mana cukup kalau sebiji-dua
    Sebiji aje dah sekali ngap hihi..
    Hangus-hangus sikit memang lebih sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda lazat mcm ni mmg tk cukup kakzakie kan apa lagi makan panasssss aduss ckp pun tk guna

      Delete
  2. aduh2 kak noor... udahla comei2 rupenye
    msti sedap utk di ngap tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg comey mcm ni mestilah sedap Dana
      Kalau Dana dkt pasti kaknoor bg sebijik dua utk di ngap

      Delete
  3. Salam Kak Norr....amboiiii bizinya..... mentang mentanglah bulan bezday hihi.....Mana cerita bezdaynya?
    Tulah patutlah tengok kenapalah mcm lain portugese tartnya....rupanya stok mini ek hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi maktok jadi isteri jadi tukang masak jadi tukang cuci tukang kebun dan segala mcm Hainom itu lah sibuknya pun menjadi2 jugak

      Malaslah nk uodate pasal birthday dah tua dh satgi malu sendiri pulak haha

      Delete
  4. Replies
    1. Sedap sngt Mek kalau nk tau kena buat sendiri ni

      Delete
  5. Replies
    1. Apa lagi yg kaknoor boleh Neida sekadar huat kuih yg senang2 je pun

      Delete
  6. Salam Kak Noor..
    Nur suka sgt dgn portugese tart ni...
    Wangi pun iya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walikmusalm Nur
      Kann mmg sedap akak pun terus jatuh cintan cintun dgn PET ni

      Delete
  7. Klu comel gini lajulah mknnya...
    Assalamualaikum syg noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmus Nor
      Mmg lajuuuuu lalau dpt yg cute mcm ni kan
      Sepinggan pun habih ni

      Delete
  8. sedapnya tart portugis ni kalau mula ngadap mau xrenti selagi xkenyang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali P selagi tk kenyang tk behenti punya niii

      Delete
  9. nyummm...sedapnya.... pebret saya ni... tapi suka makan je.. nak buat tu... ermmm..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun, meh order dgn kaknoor kalau malas nk buat hehe

      Delete
  10. nyummy la kaknoor. saya suka sangat eggs tart tp malas nak buat sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syg nya kita jauh Rai kalau dkt mmg kaknoor kasi Rai try and then baru order hehe

      Delete
  11. saya klu beli ni kak makan sampai 2biji.. hehe... sedappp tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ni versi tomey Atie 2 biji gerenti tk cukup punya

      Delete
  12. cute macam nih baru senang makan..

    ReplyDelete
  13. Lagi comel, lagi senang nak sumbat masuk mulut, lagi banyaklah makannya, KakNoor ^_^

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home