Sotong Goreng Rangup & Sedikit Tips

Sotong Goreng Rangup & Sedikit Tips

Assalamualaikum 
Salam selasa untuk semua
Hari ni kaknoor nak kongsi resepi sotong goreng rangup ni
Terjumpa resepi dalam fb jadi teruslah di cuba dan dikongsi
Keebetulan jugak dah ada sotong membeku dlm frezer.

 

 

 

 

 

Sos ni terpulang selera lah, yang ni kaknoor letkkan mayonis dan cili sos + oregano kering dan ditambah serbuk cili homemade, kalau nk makan dengan sos cili biasa pun ok je, selera ditangan sendiri..

 

 

Memang rangup dan sedap, kalau dah ada sos mayonis tu sepiring sotong ni pun boleh habis sorang you!!! Kolestrol tolak tepi sat naaa, hehee sesekali oklah tu kann...


12 comments:

  1. Salam Aidil Adha buat Kak Noor & family di Brunei... lama tak berkunjung kemari.. sedap sotong goreng..kesukaan sy & anak ni.. hihi..
    masa raya baru2 ni refer resepi rendang ayam kt blog kak Noor jg buat masak... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidiladha jugak dari kak noor Atie
      Thnx coz try resepi rendang akk ya
      Rajinnya akak raya hari tu mmg simple dimple je

      Delete
  2. SALAM IDILADHA NOOR N FAMILI MAAF ZAHIR BATIN...SOTONG GORENG RANGUP GINI KALAU SEPIRING XCUKUP HEH..HEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meratah mmg sedap sngt ni P
      Apa lagi yg rangup mcm tu
      Cakap pun tark guna lah

      Delete
  3. lama x masak sotong goreng tepung ni kak noor
    nti try buat lak ikut resepi ni thanks sharing tips jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try El mesti rk cukup sekilo sutun tu
      Esuk2 mesti nk buat lgi dan lagi

      Delete
  4. salam kak noor, semalam dah terai.. not bad, cuma saya tak letak tepung beras, malas nak kerebek lemari dapur, balik kerja terus kelentung kelentang kat dapur. thanks kak noor kongsi resepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur kalau letak tepung beras lagi rangup lagi tau, tpi kalau dah malas nk kelebek lemari oklh tu
      Dah sedap pun asalkan ada tepung gandum dan tepung jagung kan

      Delete
  5. gituuu. spouse mek suka makan celup tepung cam ni. boleh buat bagi dia :) thanks kak noor :)

    ReplyDelete
  6. sedap nih.. anak2 suka.. nanti nak try buat laa..

    ReplyDelete
  7. Ni kalau kat kedai Seafood mmg menu wajib ni....Tapi kalau goreng kat rumah jadi benyek pulak tak rangup haha... nantilah cuba resepi KN pulak

    ReplyDelete
  8. Kalau dah nampak sedap macam ni, mana ada masa dok fikir pasal kolesterol bagai, KakNoor ^_^

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home