Jalan - Jalan Kuala Lumpur

Jalan - Jalan Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam isnin
Hari jumaat lepas kaknoor ke KL bersama anakanda Faizah
Hajat  memang nak cari barangan untuk majlis besar nanti
Alhamdulillah ALLAH permudahkan
Selama 3 hari 2 malam kat Cheras
Ronda - ronda kotaraya sana sini sinun 
Dapatlah barangan dihajati 
Jom layan  gambar disana sini yuk!!

 

Alhamdulillah dari airport dah ditunggu oleh kakak dan dua orang adik kaknoor.

 

First destination kmi ke Jakel, memang banyak pilihan lah, sampai rambang mata, macam-macam nak beli. 

 

Aktiviti hari ke2 kami ke GM Kelang mencari soviner
Pun rambang mata dibuat nya semuanya cantik belaka

 

Alhamdulilllah Allah permudahkan semua barangan yang di order dapat dihantr ke Brunei tapi kena tambah cikit kos penghantran lah, rasanya lebih senang daripada mengankat sendiri kan..

 

Lepas dari GM Kelang dan sekitarnya kami menjamu selera di Restoren Rebung Chef Ismail, masa tu dah pukul 2 petang banyak ruang-ruang dipenuhi oleh pelanggan, sehingga kami terpaksa mencari tempat paling belakang, tak kisahlah tu janji ada tempat ye dak!! Rupanya sebelah belakang nya ada kebun-kebun ulam, jadi lah kan dapat menjamu mata jugak selera disini.

 

Makanan nya Alhamdulillah memang menepati selera kampong kami semua, semuanya dok puji cakap sedap sedap sedap, sari makanan tengaharinya yg pelbagai sehingga kemenu dessertnya memang terbaiklah...

 

Sebelum balik sempat lagi berposing dibahagian dessert restoren Chef Ismail ni.

 

Ini je yang kaknoor makan, nasi minyak, nasi ulam, rebung masak lemak dengan babat, ulaman dan budu sebab sambal nya dah habis, memang sedap lah tu kan sebab tu cepat habis haha. 

 

Sebelum masuk lift untuk turun ada replika chef Ismail kat luar restoren tu, so jangan lepas peluang ye dak!! Takde yang original pun replika macam ni pun ok lah ..

 

Dah kenyang perut kami bertolak ke bakeri shop BAGUS, banyak jugak kaknoor borong kat sini sampai salesgirl terpaksa kena anto ke kereta kami.

Alhamdulillah selesai urusan shopping moping ni kami pun terpaksa lah pulang kan!! Posing dulu dari apartment puncak baiduri sebelum ke airport.

 

Walaupun dah last minute update berada kat KL kat Fb sempat jugak rakan fb datang berjumpa di airport haha peminat lah tu konon nya kann, alhamduillah hari ni memang dah berada dirumah sendiri dan bersantai dilaman sendiri 😄😉😀 



26 comments:

  1. wah..k.noor balik shopping kt kl..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali balik shopping kat KL Nor best jua kan

      Delete
  2. belum pernah ke restoran rebung...mesti sedap sbb Kak Noor yg puji, chef puji chef..hihi..

    dah dekat majlis besar anak akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap nohas dari menu makan tenghari nya sehingga ke dessert mmg tip top siap ada dodol lagi dalam kawah kalau ada yg mau berdodol2

      Delete
  3. Jauh nya kak noor menyoping Brunai -KL tu.Tapi takpe ,janji puashati dapat yg dihajati....

    ReplyDelete
  4. Jauh nya kak noor menyoping Brunai -KL tu.Tapi takpe ,janji puashati dapat yg dihajati....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali menyoping oklah tu saniah
      Sbb ada yg tanggung tambang plane hehe
      Janji puas hati ye dak

      Delete
  5. Wah...kakcik terlepas pandang ni....kalau tak boleh jumpa jumpa dengan Kak Noor... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik dok kat mana ??
      Kalau dekat dgn area puncak baiduri tu mesti nak cari kakcik jugak ni or kita jumpa kat klia saja kan

      Delete
  6. lapor plak lps tgk gambar makanan kat restoran rebung tu. nnti nk try gaklah. 1 fine day.. in shaa allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti try leez
      Tk rugi mencuba kalau kaknoor ada peluang lgi mesti nk cuba lgi dan lagi

      Delete
  7. Kak Noor ada di KL rupanya, banyak membeli belah ye kak noor, Alhamdulillah segalanya dipermudahkanNya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekejab je pun Ana kat KL memenuhi permintaan anak kaknoor yg nk shopping moping kat sini

      Delete
  8. Awat tak habaq awai2 k.noor..kalau tak bole jumpa maktok vogue ni :) moga urusan k.noor sekeluarga dipermudahkan..dah bau nasi minyan ni :)

    ReplyDelete
  9. Awat tak habaq awai2 k.noor..kalau tak bole jumpa maktok vogue ni :) moga urusan k.noor sekeluarga dipermudahkan..dah bau nasi minyan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii Puan Hazel
      Vogue lah sngt maktok ni
      Maka nya tk habaq tu satgi habaq tk smept nk shopping pulak hahaha

      Delete
  10. Shopping kat KL best jugak ye kak..banyak barangan & byk pilihan.. seronok walau dua tiga hari ja kt sana.. best nya dpt makan kt restoran Chef Ismail ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Atie cukuplah dua tiga hari janji lepas hajat anakanda ssorang ni nk cari barangan di KL

      Delete
  11. jauhnya kak Noor shopping.. ok laa bila dapat memebeli apa yang dihajati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nk ikut yg didhajati mmg banyak Eyda tpi tepaksa kawal nafsu nafsin jugak lah kann

      Delete
  12. Semuga persiapan hari besar akan berjalan lancar,jauh cari gift untuk tetamu tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kakrose mmg berbaloii beli kat Gm Kelang tu disamping tu dpt berjumpa family jugak itu yg paling bestt

      Delete
  13. Nk kenduri ke kk noor ? Klau ade dekat dekat bleh jumpa kk noor dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg mk kenduri lah Mek
      Jom dtg umah kaknoor bulan 3 tahun dpn
      Kita gether2 lagi ramai lagi bestt

      Delete
  14. Awat KakNoor tak cakap nak datang KL. Cheras tu, Cheras tu! Ish, dah dekat sangat dengan saya dan jiran sebelah rumah tau, KakNoor!

    Amboi, sakan shopping kat KL! Maklumlah duit murah ^_^ Balik angkut barang pakai kontena lagi ke, KakNoor? Hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhyeke MD dah dekat
      MD pun tk habaq pun dok kat mana
      Tpi tujuan nk shopping pun
      Takut tk sempat pulak, itupun anak kaknoor dh ckp mama kali ni tkyh lah jumpa sapa2 kwn mama kalau tk mmg lari tujuan asal ni hahaaha
      Tkpe lain kali ok insya Allah

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home