Kuih Sampan // Tepung Pelita Tak Jemu Dimakan

Kuih Sampan // Tepung Pelita Tak Jemu Dimakan

Assalamualaikum 
Dah beberapa kali buat tepung pelita ni
Setiap kali buat mesti licin 
Nampak nya semua pelanggan suka samgat 
Apa lagi dimakan sejuk lepas keluar petiais
Memang terangkat sangat
Masih lagi kaknoor kekalkan resepi dari Azie ni
Bolehlah intai resepi dibawah ni atau diblog Azie ya

 

Cuma kali ni kaknoor buat ikut selera sendiri dan gubahan sukahati je 

 
 
 

 

 

Mesti ada yang teruja kan !!!
Asal buat habis, asal habis buat...
Cuma lece sikit nak buat sampan tu lah
Lambattt bebenoo...


15 comments:

  1. oooo kt sana di panggil jgk kuih sampan ye kak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini sukahati je Dana nak panggil apa pun
      Sampan ke pelita ke terpulang kt kita sendiri

      Delete
  2. tepung pelita ni peberet suami sy KakNoor. Malangnya sy belum pandai buat...hihi.. nak kena semak resepi kat sini lah bila buat nti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke Atie
      Mmg hubby akak pun fav bebeno dgn benda ni
      Kalau hulur sepiring mmg tinggal sampan kosong le jawabnya haha

      Delete
  3. Ish, KakNoor! Siap ada strawberi pulak atas sampan! Manalah tak teruja tengok. Yalah, tengok dari jauh aje, nak merasa memang jauh sekali ^_^

    KakNoor, kenapa sampan tu tak beli yang ready made aje? Senang sikit kerja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada strawberry why not kita guna je MD kan
      Biar warna dia contras sikit merah putih kan ke menarik kann
      Eh ade ke yg ready made MD??
      Disini tkdelah terpaksa kena rajinkan diri buat sampan kalau nk makan

      Delete
  4. tengok tepung pelita, teringat bulan puasa...
    tapi tepung pelita kaknoor ni mengancam betul, ada strawberry, blueberry...sedapnya!

    di sini, saya panggil kuih limas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg org Perak panggil kuih limas kan
      Sedara akak yg ajar buat ni dari Perak jugak panggil kuih limas KB
      Tk kisahlah ada apa pada nama kan
      Limas ke sampan ke yg penting sedap disantap

      Delete
  5. Wow.mat saleh sgt tepung pelita kak noor.tak terpikir pulak boleh letak buah kt atas tepung pelita tu kan.
    Gabungan lemak mania denan starwberi masam manis mesti sedap..Aduh teringinlah pulak...

    ReplyDelete
  6. Sedapnyer tepung pelita k.Noor bila digabung dgn stoberi tu...bleh terai ni...

    ReplyDelete
  7. Kat kelantan mmg pnggl tepung pelita :) sedap kalau manis :) skang org jual nk jimat gula tu yg xsdap sgt tu ..

    ReplyDelete
  8. Kalau saya buat, harus saya loyangkan KN haha.....Nak makan senduk aje pakai sudu hihi...
    Kakak ipar saya buat pakai plastik keras kecik kecik. Ada jual KN mcm sampan daun tu

    ReplyDelete
  9. suka kuih pelita nih.. anak2 pun suka..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home