Mee Rebus Kaknoor Ala Hj Wahid

Mee Rebus Kaknoor Ala Hj Wahid

Assalamualaikum dan salam isnin
Jamu mata dipagi hari dengan mee rebus ala-ala Hj Wahid
Tak sanggup jugak nak membuat semua nya 
Sebab vitamen R tak cukup banyak dalam badan ni haha

 

Ini lah rupa nya mee rebus kaknoor 
Peminat mee rebus mesti ada yang meleleh dah kan
Makan ramai-ramai memang terangkat tinggi ni..

 
Udang kering yang kaknoor guna disini ada lah udang kering yang dibuat khusus oleh adik kaknoor, memang dia buat sendiri lah memang sedap guna homemade udang kering selamat tanpa was-was kehalalannya dan kebersihannya.

 
Tepung udang kering tu memang kurang rajin jugak nak membuat nya, walaupun dah ada udang kering, mungkin faktor umur jugak kot...

 
 

Wallah kan dapat makan panas-panas memang mmmmm lazatt, mesti U all tak rajin sangat nak membuat kan haha
Takpe di tempat u all dah banyak berjual takyah lah nak buat beli je..
 

Ini lah udang kering yang adik kaknoor buatkan khusus untuk kakaknya ini hehe, dia suruh testing sebenarnya, kalau adayang terbekanan dengan udang kering ni boleh lah bsgitau kaknoor ya hehe, dah siap blender kita cuma masak je terus..

 

Alhamdulillah kalau buat mee rehus memang makan seharian sebab membuatnya memang lambat, jadi berbaloii lah kalau makan seharian. Ok dah habis sessi jamu mata, giliran tuan rumah menjamu selera la pulak kannn.



34 comments:

  1. dh ngalahkan mee rebus hj wahid yg asal ni kak noor...
    punya lah banyak dia punya lauk2... dana nengok pun rasa nk ngap je screen pc nih... udahla pg td telan sekut je 4 keping

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mest sedang lapar lah ni Dana
      alah time lunch nanti pergi lah cari kat restoren mana2 mesti jumpa
      sebijik macam ni kannn

      Delete
  2. Kak Noor, kalau nak makan sedap2 mesti rajin, kan? PH kena makan vitamin R dua atau 3 kali dosage untuk beri rangsangan. Baca senarai bahan2 pun rasa letih. Kak Noor punya mee rebus ni sure sedap. Macam2 lauk yang Kak Noor sediakan. Tabik spring!

    ReplyDelete
  3. Betul tu PH nk sedap kena banyak sogok dgn vitamen RRR hahaha kann
    Kalau kat Malaysia rasanya kaknoor pun akan beli
    Ni dah kat Brunei ni mmg susah jugak no makan selera sendiri jadi terpaksalah buat mana yg termampu

    ReplyDelete
  4. Mee rebus Haji Wahid kakak selalu beli kalau ke Plaza Angsana KakNoor
    KakNoor & family senang sebab pandai buat sendiri - puas nak makan 2-3 kali pun boleh:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa nk buat kakzakie dh jauh2 mcm ni kena dan terpaksa rajinkan diri kalau nk mkn yg sedap2 ye dak, kalaau ada jual disini rasa nya kknoor entah2 yg dulu Q utk beli mee rebus hj wahid ni

      Delete
  5. lapoooo la pulak nengok mee ni... bila ada kerajinan nak buatnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Penang adactk mee rebus ni kakrose? Kalau ada beli je hahaha tpi kalau tkde sila lah rajinkan diri buat mmg tk rugi berbaloiii

      Delete
  6. Assalam Kak Noor,
    tak salah kita pernah buat mee rebus hj wahid ni..
    tapi tak masukkan dalam blog..hehe..tengok versi kak noor ni macam
    lagi sedap pulak ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikumslm Ayu
      Tunjuklah nk tengok versi Ayu jugak
      Mesti marbeles kan

      Delete
  7. Perghhh. Mmg kk noor ni ad passion and rajin buat. Mek klau google semuanya nk yg sng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai Mek rajinlah sngtt kaknoor ni kan
      Nak makan jugak sbb teringin nk guna udang kering homemade tu, maka nya kaknoor huat jugaklah Mek cyg!!

      Delete
  8. betullah cakap kaknoor tu, memang saya tak rajin pun nak membuat menu byk2 bahan ni..
    beli jer lah kat kedai.
    macam kaknoor untunglah pandai dan rajin pulak tu! bila2 teringin terus boleh masak..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya tklah rajin sngt pun Kb tpi dh teringin nk mkn rajinkan je lah diri tu, tpi puas hati dlt mkn ulang2 sampai habis mee hj wahid kmi kerjakan

      Delete
  9. Lapar nengok ni KakNoor... hadoiii.. bila lah nak belajar masak..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkyah belajar sngt pun Atie asalkan ikut resepi kt atas mmg menjadi lah, itupun kaknoor bnayak skip jugak banyak songeh jugak sebenarnya mee ni

      Delete
  10. Ni dah trlampau rajin Kak Noor...nampak sedap tu...dah blh bukak kedai mee rebus Kak Noor nama diberi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azatie, pujian teelampau rajin tu buat kaknoor nk buat lagi ni hahaha, buka gerai kat rumah je lah utk anak2 dan suami hehee

      Delete
  11. Assalamualaikum Kak Noor,
    Teringat saya masa first time pindah Seremban, sibuk mencari mee rebus Hj. Wahid.. Rupa2nya dekat jer dgn tmpt keja..

    Tapi bila tengok mee rebus airtangan Kak Noor sgt menggoda.. Susah Hj. Wahid cari makan lepas ni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalm LZ
      Amboiii dah naik tinggi sngt kaknoor hariniI kalahkan hj wahid la pulak adoii yai, biasa je pun, mee rebus hj wahid dah femes disana sini mana mungkin kaknor dpt mengatasi nya dong hahaha

      Delete
  12. Bila tengok resepi kuah dia tu mcm mampu bikin, tp bila kena pulak buat taburan tepung tu dah jadi malas hihi....

    Ni kalau bubuh daging banyak banyak ni mmg sedap ye KN

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Anom akak pun mmg ambik resepi kuah je
      tepung goreng mmg dah jadi malas
      lagipun dah banyak eksesori lain tu pun dah sedap sngt kann
      kalau nak complete dua hari buat resepi ni Anom baru menjadi
      sehari tu buat tepung goreng dulu, esuknya buat kuah hhaa

      Delete
  13. malasnya saya ni kaknoor. tp memang pernah dengar mee rebus hj wahid paling win

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya kaknoor sorang je yg rajin ni Rai haha kan, yg lain mesti nk cari terus kat hj wahid ni

      Delete
  14. Subhanallah.. bergetar-getar rasa usus ni..kihkih
    Hari minggu ni nak cuba buat la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adussss Naily teeketar2 jugak kaknoor membaca
      Mesti kuat iman tunggu hari minggu tau haha

      Delete
  15. sedapnya mee rebus.. lama tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee rebus mmg tk boleh tolak Eyda

      Delete
    2. baru nih makan mee kari.. jadi laa dapat juga makan menu mee..

      Delete
  16. lama sungguh tak makan mee rebus hj wahid..femes kt Johor..

    kecur ailio petang2 begini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaknoor belum mkn mee rebus hj wahid yg betul2 nohas asyik dok mkn yg sendiri je
      Kalau ada rezeki nk jugak merasa nnt

      Delete
  17. Meleleh air liur tengok mee kak noor ni

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home