Nasi Dagang Noxxa

Nasi Dagang Noxxa

Assalamualikum dan salam jumaat
Betul lah kata pepatah masa itu lebih berharga dari emas
Hari ni untuk save masa kaknoor masak 3 in 1 
Untuk breakfast, lunch dan dinner
Kuah nya kaknoor dah masak petang semalam 
Pagi ni cuma masa nasi dan acar 
Nasi pulak masak dengan noxxa lagi lah cepat kan
Sekarang ni hari-hari ulangalik ke hospital melihat mertua
Yang sakit sejak dua bulan yang lalu 
Semoga Allah memberi kesembuhan pada ibu mertua kaknoor, doakan ya pada yng sudi...

 

Nasi dagang pengubat selera 
Kaknoor tambah ayam goreng dan daging panggang
Sebab kita yang buat kan sukahati lah..
Resepi disini ya

 

Telur rebus ditambah dalam gulai ikan tongkol sebab anak-anak hantu telur 

 

Acar timun first time menggunakan spiralizer yang dibeli di Uk heehee nanti kaknoor update cerita spiralizer ya tungguuuu..
 

Jom jamu mata saja ok, lepas ni dah boleh makan anytime untuk petang malam hatta kalau lebih esuk pagi pun boleh kan...


11 comments:

  1. Salam Jumaat KNoor.. moga Ibu mertua di beri kesembuhan ya..
    lama tak makan nasi dagang.. sedap sgt tu nmpknya... semua senang dgn NOxxa... hihi

    ReplyDelete
  2. Senang msk dgn noxxa kan kk noor :) teringin jgk nk beli satu :)

    ReplyDelete
  3. Kakak baru nak tanya timun/carrot guna apparatus dari Uk betul pun
    Cantiklah KakNoor. Bertambah selera:)

    ReplyDelete
  4. SEDAPNYA NASI DAGANG LENGKAP LAUKNYA...MOGA MERTUA NOOR SEGERA KEMBALI SIHAT SEDIAKALA.

    ReplyDelete
  5. Nasi dagang mmg cerewet sikit nk buat, tapi nmpk gaya mcm mudah je dgn noxxa nih, mcm nk kena beli je, huhu.
    Nasi dagang gulai tongkol acar timun, fuhh..org teganu je tau nikmatnya.

    ReplyDelete
  6. Nasi dagang mmg cerewet sikit nk buat, tapi nmpk gaya mcm mudah je dgn noxxa nih, mcm nk kena beli je, huhu.
    Nasi dagang gulai tongkol acar timun, fuhh..org teganu je tau nikmatnya.

    ReplyDelete
  7. Jamu mata pon boleh kak Noor,
    Ini kalau depan mata mahu licin..
    =)

    ReplyDelete
  8. Tak pernah buat nasi dagang KN...kalau saya buat fengsan org rumah ni. Terkejut hihi...

    ReplyDelete
  9. Tak pernah buat nasi dagang KN...kalau saya buat fengsan org rumah ni. Terkejut hihi...

    ReplyDelete
  10. wah nasi dagang, lama tak makan..

    ReplyDelete
  11. Senang sikit KakNoor kalau masak untuk 3-in-1 ni. Tak payah setiap kali masa makan, nak berkelentang-kelentung di dapur. Biasanya yang terjadi kes macam ni kalau masak nasi lemak. Memang pagi petang siang malamlah kerja makan nasi lemak sebab nak perabihkan apa yang ada!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home