Pedegil Bakar Bercheese!!

Pedegil Bakar Bercheese!!

Assalamualaikum 
Menu semalam ni 
Kebetulan dah kupas kentang dan noxxa kan kejab
Bila dah lembut teringat nak buat pegedil 
Tapi tak mo goreng- goreng 
Maka jadi lah pegedil bakar ni
Pegedil yg tak guna minyak utk menggoreng
Tapi ada cheese lah pulak camno tu!!!

 
 

Resepi nya sama macam disini
Tapi kaknoor tambah cheddar cheese 
Dan dibakar dalam acuan muffin atau acuan tart 

 

Makan panas- panas memang terangkat sangat
Kalau tak percaya mesti cuba lah

 

Boleh dicicah sos apa- apa kegemaran, tapi kat rumah ni tak sempat kaknoor nak sediakan sos dah habis pegedil nya..

 

Selamat mencuba untuk adik- adik yang fav kentang dan cheese, tak rugi tak sehingga menjilat jari 
I TELL YOU...


34 comments:

  1. Replies
    1. Boleh try Rai tk rugi malahan kentang yg cepst habis hahaha

      Delete
  2. Mak aihhh. Yg cheese pulakk :) sedap gayanya ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersangt sedap Mek anak2 akak kejab je makan dah lesap semua dlm pinggan

      Delete
  3. compom sedap nih kak noor oi... lagi2 ada cheese

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg ni masak apa pun nk letak cheese je kan Dana adoiiiii

      Delete
  4. Amboii kak nooor.! tergoda iols tgk.. ni confirm sedap =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confirm sngt sedap Aina tidak syak lagi

      Delete
  5. sedapnya kaknoor oiii..
    i memang suka kalau ada cheese2 ni.
    memang hilang diet miet ni kan kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Yan kitani walaupun dh tk muda suka sngt dgn cheese2 tk taulah nak besar mcm mana lgi hahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Walikumusalm Yana cyg bukan nampak lgi Yana terbukti sedappp ni

      Delete
  7. Singgah ptg selasa
    bz sangat2 x dan nak blogwalking :)

    ReplyDelete
  8. Alaa... kalau resepi KakNoor mana ada yg tak sedap
    kakak ni dok meleleh airliur tengok berketul-ketul bergedil bertengek tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha bolehlah beli kentang dan cheese terus buat kakzakie, mesti anak2 kkzakie suka ni kan

      Delete
  9. huiyo kaknoor, saya peminat kentang dan cheese tau!
    sedap nampaknya tu...huii tak menahan menengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita KB tk sedar diri badan dh beso tpi masih suk cheese dan sewaktu dgn nya

      Delete
  10. Sedap nya begedil bakar...menyihatkan tak berminyak.Ada cheese begini anak saya mesti suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Saniah tk mau guna minyak tpi guna cheese la pulak dh tak reti nk kita kalori ni hahah

      Delete
  11. Replies
    1. Skrg ni semua nk letak cheese Nur layan je lah

      Delete
  12. assalamualaikum kak noor,
    first time singgah sini! lawanya blog! i loike it!!
    pagi-pagi dah mengadap gambar begedil bakaq, ada cheese ade kentang lagi, bikin perut jadi lapar kak noor uitt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmuslm Gee, thnx ya sudi singah sini, eh lawa ke !!terangkat kang kaknoor ni haha
      Mmg sedap pegedil bakaq cheese ni boleh try Gee

      Delete
    2. dah selamat buat homemade pegedil pagi ni.
      tetiba rasa mengidam pas tengok kat blog ni haa..
      hehe.

      Delete
  13. Assalam kak noor, begedil biasa pun dah sedap.Apa tah lgi yg ada cis plak tu..adess tangkap leleh tul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Lina bukan boleh tengok cheese mesti nk letak jugak dimana2 kannn

      Delete
  14. Memanglah nampak menggoda tu, i tell you Kak noor..ahaha.. bila lah nak belajar buat ni... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda mudah je pun Atie
      Budak2 pun boleh buat asalkan ada bahan nya

      Delete
  15. Menarik jugak resepi bergedil bakar ni KN...kira menu diet jugaklah ni kan...

    ReplyDelete
  16. nyum3 lapar rasa singgah kat sini.. huhuhu..

    ReplyDelete
  17. Aduhai! Kentang dan cheese! Dua-dua kegemaran saya. Tak pernah terfikir pulak nak buat begedil letak cheese macam ni. Tak pernah terfikir pun nak buat begedil guna acuan macam ni!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home