UBD Majlis Penganugerahan

UBD Majlis Penganugerahan

Salam sabtu dan happy weekend ya
Pagi tadi seawal jam 5.30 pagi anakanda kaknoor dah bertolak ke UBD ( Universiti Brunei Darussalam )
Selaku pensyarah//lecturer wajib hadir dimajlis konvokesyen  yang di adakan hari ini. Tapi debaran nya tak lah sehebat masa jadi graduan bulan Mei di London baru-baru ni. Bila nama di umumkan untuk naik kepentas dup dap dup dap pastinya, tu belum lagi ibubapa yang datang tengok memang lebih keterujaan nya.

 

Alhamdulillah hari ni memang dah tak debar menunggu nama dipanggil, tapi hari ni asyik  duduk menunggu majlis selesai pun membosankan jugak kan.

 

Sama-sama dari Imperial College Of London, nampak kan jubah purple yang sama hehe, sebab setiap Uni memang ada special colour untuk setiap peringkat, kalau di Imperial memang purple lah for PhD .

 

Muka-muka happy para pensyarah di UBD, segala penat lelah belajar dah takde skrg kena tumpukan pada mengajar lah pulak kan, hari ni cuti mengajar semuanya happy lah tu.

 

Didalam setiap majlis besar begini memang Sultan Brunei akan hadirlah, adik-adik mesti nampak trademark Brunei mesti tulisan jawi dimana-mana, ada tak yang tak pandai baca jawi disini!! Tulisan jawi dengan AlQuran memang lain kan jangan ada yang confuse pulak!!

 

Kebetulan hari ni jugak ada anak sedara Pak Haji gue yang konvo Master , Alhamdulillah mudahan kedua cousin ni berjumpa nanti, so far belum ada latest news hehe...
Oklah ya sampai jumpa lagi esuk lusa dengan entry yang belum tau ni ...

20 comments:

  1. Tahniah kepada sesiapa yang berjaya dalam Majlis Konvokesyen UBD yang ke-28

    ReplyDelete
  2. Cantiknya yg dlm gambar last tuh. Seri nak konvo <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Gee biasalah yg akan convo mestilah amik seri sikit kn

      Delete
  3. TAHNIAH PUTERI NOOR DH JADI PENSYARAH DI UDB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah P akhirnya berjaya jugak jdi pensyarah Ubd

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah Rai debaran lecturer tklah sehebat yg konvo tu kan

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks Amy yg baru konvo pastinya ๐Ÿ˜Š

      Delete
  6. Tahniah...

    Regards
    Budy | Travelling Addict
    www.travellingaddict.com

    ReplyDelete
  7. Tahniah buat anak kak Noor dan cousin nya tu. Sejuk perut ibu mengandung..

    ReplyDelete
  8. Tahniah untuk anakanda2 kak noor dan sepupu nya juga.Seronok nya bila melihat anak2 di majlis konvo seperti ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Saniah sorang je yg convo anak kaknoor dah jdi tetamu yg wajib hadir je

      Delete
  9. Ohhh master pakai topi kecik aje ye KN....
    ALahai seronoknya saya KN tengok anak anak KN ni. Pandai pandai semuanya. Bukan mudah nak dapat PHD tu...

    ReplyDelete
  10. Tahniah buat anak kak Noor dan sepupunya..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home