From My Garden With Love

From My Garden With Love

Assalamualaikum dan salam kamis
Semalam sebelum siram pokok-pokok cili tu sempatlah
Bercengkerama dengan cik bonnet ni
Rupanya dalam diam ada jugak makhlok yang tak diingini
Kalau PH sibuk dengan snail nya 
Maktok pulak dengan sang ulat 
Memang tak nampak cuma dah berjatuhan cik bonnet tu
Jadi daripada dimakan oleh sang ulat
Biarlah kaknoor petik je time muda ni
 
 

Tapi walaupun masih muda dan hijau berdesing jugaklah telinga kalau menggigit.

 

Memang fav sangat tanam segala cili-cili yang berbagai warna ni, kadang tu sayang jugak nak ambil sengaja dibiarkan supaya cantik dipandang mata hehe

 

Yang lonjong tu cili sarawak, pedas giler jugak kalau di gigit 
Sama jugak tahap kepedasan dengan cik bonnet ni, tapi cik bonnet taklah pedas sepedas benih yang mula-mula kaknoor tanam sebab benihnya original dari Uk, ini dah dua tiga kali tuai tanam tuai tanam tklah giler sangat pedas tu haha

 

Tak lupa jugak sang purple tu memang non stop berbuah sekarang ni pun pedasss kurang giler haha
Hari ni hari cili sedunia maka nya kaknoor letak gambar cili ni, percaya lah!! 


19 comments:

  1. alhamdulillah...boleh merasai hasil titik peluh..berbudi pada tanah tak rugi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tk rugi Kam malahan berkat jugak kita makan hasil titik peluh sendiri kan

      Delete
  2. cili hijau comel sedap diulam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap di ulam tpi pedass sngt la pulak P

      Delete
  3. Waaa kk noor :) klau mek pn syg jugak tp drp ggur ke tnh baik mkn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Mek drpd cik Lat makan baik lah tuan dia makan ye dak

      Delete
  4. Replies
    1. Scotch bonnet mmg comel Ct sayang kan nk makann

      Delete
  5. kaknoor.. kalau cili yang kaler purple tu pedas ke tak macam cili padi tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cili purple ni pedas sama lah mcm cili padi tu Naily tak dapat letak bebanyak kecuali yg suka pedass

      Delete
  6. Replies
    1. Itulah dia Nohas cik bonnet yg menawan kolbu

      Delete
  7. Replies
    1. Kenapa jd mcm tu pulak Hainom
      Kaknoor ok je punn

      Delete
  8. Kak Noor, n3 ni PH tak dapat baca sebab bila klik jer, nampak sekejap kemudian gambo besar tu yang keluar. Tapi sempat juga PH intai-intai nampak cili-cili yang cute dan berwarna-warni.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home