Garlic Smashed Potatoes Recipe

Garlic Smashed Potatoes Recipe

Asalaamualaikum dan salam isnin 
Pagi-pagi tadi anakanda Nabilah teringin nak makan baked potatoes ni, bahan memang dah beli semalam kat giant. Pepagi tadi lepas subuh teruslah baked kentang ni untuk sarapan, sesekali layan resepi mata biru ni best jugak. 
Resepi nya memang dah viral kat fb boleh klik disini kalau nak tengok yang asal nya

 

Ini yang versi kaknoor lah, thyme yang digunakan dalam resepi ni adalah yang diambil dari garden sendiri tau!!

 
 

Tak susah pun resepi ni sebenarnya asalkan ada baby potatoes tu, boleh jugak kot guna mama potatoes ke bapa potatoes ke tapi agak besar maybe kurang manis..

 
 
Nampak tak cheese parmesan yang bertaburan disana sini tu
Kaknoor letakkan sikit cili flakes kat atas kentang ni, biasa lah lidah melayu ni kalau tak pedas tak sah lah..

 

Nahhh sedapp sangat dimakan semasa masih suam-suam tu
Esuk lusa mesti cari lagi baby potatoes macam nak buat lagi je lah...


18 comments:

  1. Mama potato besar pulak ye KakNoor
    Biarlah yg baby nampak cantik comel-comel:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kakzakie mama and daddy potato besar lah kan
      eloklah cari yg baby lembut dn kecik sikit

      Delete
  2. Replies
    1. mmg sedai tidak syak lagi Nor wangi serumah

      Delete
  3. Wah, mesti terangkat ni, Kak Noor! PH suka makan potatoes tapi tak boleh makan banyak sebab cepat gemok hee..hee.. Kalau kat sini tak ada pulak nampak baby potatoes. Chat potatoes boleh kot sebab saiz dia kecik. Nanti PH cuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah sesekali ber potatoes oklah PH
      kalau makan ni jangan makan nasik
      kalau tak gerenti gumuk tu nanti hahaa

      Delete
  4. waduh2 sedapnya sesekali bt western food ni ye kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekak anak-anak ni kadang2 nak yg western la pulak
      tapi yg western gini lagi mudah Dana nak buat kann

      Delete
  5. mcm baked potato tp tabur garlic kan. bangkit bau tuu

    ReplyDelete
  6. Gaul dengan garlic Mek lepas tu tabur parmesan cheese mmg trangkat U

    ReplyDelete
  7. Boleh jadi cam starter lah gamaknya kan KakNoor. sedap nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa pun boleh Yan
      Nak jadi starter pun also can lah hehe
      Pendekkata kita yg buat dia kan nk mkn anytime lah

      Delete
  8. Wallah KN sedapnya nampakkkk....
    Teringin pulak nak buat. Tp nak kena beli banyak benda pulak.... cheese, tyme, baby potatos lagi...
    Kalau suruh membazir beli barang bukan main, yg ada tak terbuat haha

    ReplyDelete
  9. Masa tengok kat Ig ..Ya Allah hai..menggodanya.. Ni tengok sini pulak..memang saja lar kan..Ngences orang jawo kata. hehehehe

    ReplyDelete
  10. sedapnya.. rasa terus nak cari keledek pulak petang2 ni.. jauh eh keledek dengan kentang.. hihi.. tapi keledek lagi manis dan sedap..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home