Kerabu Telur Masin

Kerabu Telur Masin

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu 
Hari - hari cuti ni mood memasak agak kureng kan
Jadi biarlah yang simple - simple je menyeri dimeja makan
Janji ado yang membuka selera selain dari nasi putih
Kannn...

 

Ada tak yang pernah buat kerabu telur masin ni!
Ke kaknoor yang ketinggalan baru nak try test buat!
Resepi nya kat Fb siapa dah tak ingat haaha
Sebab lama dok simpan baru teringat nak buat

 
 
 

Kaknoor sengaja tambah daun pegaga tu kat bawah telur 
Sebab ulam pegaga ni memang banyak sangat kat rumah
Disamping ada masin masam biarlah ditambah dengan rasa pahit ulam pegaga tu lagi berkhasiat kan

 

 

Oklah kalau ada yang belum mencuba boleh lah try
Mudah dan sedap jugak cepat disediakan
Takpayah nak tumis - tumis hanya rebus dan gaul je
Gerenti sedapp 

16 comments:

  1. kerabu telur masin?
    ermmm xnah dgr plak
    sllu org wat ngan telur rebuih je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita yg buat dia El
      Boleh letak teloq rebuih kah teloq masih kah
      Up to kita lah kan hihii

      Delete
  2. Jarang dgr org buat kerabu telur masin ni Kak noor. Menarik dan nmpk sedap sgt. Nak kena cuba nti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie biasa telor masin kita rebus mkn gitu je kan, kreatifnya org yg mula buat mcm ni kan

      Delete
  3. PASTI MEMBUKA SELERA MKN KERABU NI LENGKAP DGN ULAMNYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulam tu dah kira wajib dah P kat rumah mesti ada ulam dan sambal hari2 haha

      Delete
  4. Cantik warna kuning telur masin tu kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rebus tak lama sngt Mie telor ni utk dpt warna yg cantik

      Delete
  5. Replies
    1. Takut terlajak nasik la pulak Mazni psyah nk gostan

      Delete
  6. Assalam Kak Noor,
    sedap ni kerabu telur asin..memang side dish yang marbeles..
    kita pernah buat acar telur asin..makan nasi dgn ni aje dah boleh dah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalam Ayu
      Betul tu Ayu tkyah lauk lain pun ok kalau ada telor masin ni kan

      Delete
  7. Wah...membuka selera kerabu ni! Kak Noor, PH suka telur masin tapi tak tahu pulak boleh buat kerabu. Mesti cuba nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try Ph senang sangat pun
      Bahan2 pun dh ade kat umah kan
      Go Mek Ph go hahaha

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home