Resepi Roti Telur & Cheddar Cheese

Resepi Roti Telur & Cheddar Cheese


Selamat petang semua nya 
Hari ni terlebih masa kat depan laptop ni
Jadi dah duduk tu biar lah berbaloiii ye dak
Teruslah update roti telor cheese ni


Mula - mula tekankan sikit buat bentuk empat segi kat atas roti tu, boleh tekan dengan sudu atau yang se umpama nya asalkan ada sedikit bentuk lubang.


Kemudian pecahkan telur di atas bentuk lubang atas roti tadi. Disini kaknoor guna telur ayam biasa dan yang kecil tu telur puyuh dua biji setiap roti.


Kemudian sapukan mentega ditepi bahagian roti yang tak terkena telur tu untuk memudahkan cheddar cheese kita melekat.



Letakkan cheese parut seberapa banyak yang kita mau, lagi mewah lagi sedap tau!!!


Close-up sikit yang dua biji telur puyuh tu ok..



Dah siap semua nya boleh di ovenkan dalam 10 minit atau kurang
Terpulanglah kalau nak lebih rangup kat tepi tu lelama sikit dalam oven.
Kaknoor memang suka rangup kat tepi jadi dalam 10 minit lebih cikit lah..




Dah siap boleh lah disantap, roti ni anak kaknoor bawa bekal ke sekolah pagi tadi.
Yang kakak pun bawa bekal jugak untuk ke opis hahaha..



Tinggallah sebiji ni untuk tuan tanah merasa , letak cili flakes kat ni memang marbeles tau!!
Esuk - esuk nak buat lagi lah macam sedapppp je lah kan..
Untuk breakfast esuk kalau ada yang terbekenan boleh lah try..

32 comments:

  1. Memang sedap ni KakNoor
    Kakak suka letak cili sos
    Anak kakak suka letak thousand island.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap kalau pedas2 sikit kakzakie, kaknoor pulak suka letak ciliflakes banyak2 biar berpeluh bila makan hahaha

      Delete
  2. Sedap ni Kak Noor. Kak Noor peminat cheese ke? PH kalau cheddar atau mozzarella tu ok. Tapi yang lain kalau bau dia kuat, tak suka. Busyuk...hee..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaknoor tklah minat sngt cheese tpi anak2 kalau cheese mmg tk boleh tolak PH, sesekali makan mcm ni biarlah bercheese PH kan sbb dah alang2 ada cheese tu kang tk sedap kalau sikit cheese hehe

      Delete
  3. Nooriah,
    Thanks.
    I read a few of your entries. lovely.
    Hopefully we can talk about life later.

    ReplyDelete
  4. Nooriah,
    Thanks.
    I read a few of your entries. lovely.
    Hopefully we can talk about life later.

    ReplyDelete
  5. Nooriah,
    Thanks.
    I read a few of your entries. lovely.
    Hopefully we can talk about life later.

    ReplyDelete
  6. ya Allah.. tgk gambar pn dah thu sdap..:)

    ReplyDelete
  7. Wowww. Ini memang kenyang lama. Apa kata kita tukarkan roti putih tu jadi roti wholegrain

    lagi lama kenyang. Sebab berserat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh saja tukar ke wholemeal Mazni sbb kita yg buat dia kan terpulanglah

      Delete
  8. sedap ni..roti & cheese + telur...bubuh cili flakes rasa pedas2 sikit..nyum, nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Nohas ada ciliflakes ada cheese mmg marbeles pedas dan lemak masin waduhhh

      Delete
  9. Assalam Kak Noor
    idea yang bagus ni..kalau buntu2 tak tahu nak buat apa untuk breakfast boleh buat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walikmuslm Ayu
      Kann time buntu2 asal ada cheese boleh saja dibuat mcm ni telor dan roti mmg selalu adaaa kan

      Delete
  10. Assalam Kak Noor.. apa2 yg ada keju ni memang mengancam.. makin banyak makinlaaa mengancam.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin ngancam makin demuk yg makan ni Seri tpi tk selalu pun kannnn

      Delete
  11. wowww.... cantik plak roti ni kak..syg nak makan tu.. ahahha...sedapppnyaaa di saluti cheese..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try Atie utk anak sekolah mmg tak cukup sekeping ni

      Delete
  12. boleh cubalah resepi ni kak noor. nampak sedap dan sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti ji tak goreng dipanggang tu sihat sikit lah
      Tapi ada cheese la pulak kannn

      Delete
  13. Sedapnya mkn sekeping xcukup tu

    ReplyDelete
  14. Kak noor! Nak...! Reen tak nak masak.. Nak rasa air tangan akak. Nyum nyum.. (muka tak malu minta masakan kak noor) heh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haii Reeennn
      Kalau dekat mmg nk bg Reen rasa
      Hari2 pun boleh kaknoor tapaukan

      Delete
  15. Sedapnya kak noor..
    Nampak sedap sgt..
    Esok pagi nak buat lah..
    Bakar kat microvawe boleh ke kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yatie
      Kaknoor tk sure boleh masuk microvawe ke tidak
      Coz ada yg ckp masuk teloq boleh meletup
      Tpi not sure lah
      Lagipun kaknoor nk cheese nya ramgup
      Kalau masuk micro cheese jadi lembik

      Delete
  16. Pernah cuba buat macam ni jugak, memang betul sedap! Hehehe :D

    ReplyDelete
  17. kan sedapp ni anak2 suka snagat kalau buat macam ni

    ReplyDelete
  18. Menarik ni KN.... Boleh save utk bekfeslah.....

    ReplyDelete
  19. Temperature 180 OK kot kak noor

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home