Kisah Tetamu Hari Sabtu

Kisah Tetamu Hari Sabtu

Assalamualaikum 
Lately memang kaknoor busy sangat
Sorry pada yang tak sempat kaknoor berkunjung balas
Kaknoor sangat menghargai pada yang selalu singgah sini
Tak jemu-jemu meninggalkan komen-komen indah

Ini pulak kisah kunjungan tetamu kat rumah hari sabtu lepas
Kalau bagitau awal nak datang dan request nak makan 
Insya ALLAH sedaya upaya akan di tunaikan
Walaupun sebenarnya nasi kerabu ni sangat rumit dan leceh
Tapi demi sahabat yang teringin nak makan ikutlah heheee
Tuan rumah pun dapatlah jugak menikmati sampai dua hari 

 

Tudia memang banyak kann walaupun hidangan nya dalam talam ala nasi arab sebab malas nak cuci kalau hidang dalam pyrex haha beratttt, dalam talam senang ringan tukar selera la sikit kannn

 

Hahaha close up sikit ada ikan goreng tepung, daging panggang dan ayam goreng

 

Ini ayam percik teringin nak makan jugak si tukang masak ni jadi rajinkan lah buat terus hidang tetamu jauh

 

Ini mesti ada yg tak suka ni kan tapi kaknoor part ni lah yg paling fav sayuran mentah macam ni best rangup krap krap

 

Ok yang ni solok lada memang kena buat sehari awal
Isi semua bahan-bahan dlm lada lepas tu kaknoor frozenkan
Esuk pagi nya baru keluarkan dan masak dengan santan hehe
Solok lada paling larisss sebab guna lada dari kebun sendiri

Ok dah selesai sessi jamu mata hari ni 
Lepas ni mungkin kaknoor tak dapat update 
Sehingga dapat simkad baru di Madinah nanti 
Semoga Allah permudahkan perjalanan umrah kaknoor 
Esukpagi sebelum nyamuk bangun kaknoor dulu bangun kot
Doakan kaknoor dan hubby selamat pergi dan kembali ya

18 comments:

  1. wah, sedapnya nasi kerabu kak noor....

    ReplyDelete
  2. Barokallah... sampaikan salam kakak kepada baginda rasulullah KakNoor
    Semoga sihat sejahtera selama beribadah di sana.
    Ulam mentah tu kakak pun suka KakNoor.

    ReplyDelete
  3. Selamat menunaikan umrah, Kak Noor. Semoga selamat sampai ke sana dan selamat kembali kat rumah. Sedapnya nasi kerabu yang Kak Noor masak. Memang praktikal lah hidangatas atas talam. Tak payah cuci banyak2 pinggan dan mangkuk.

    ReplyDelete
  4. Selamat menunaikan umrah, Kak Noor. Semoga selamat sampai ke sana dan selamat kembali kat rumah.

    ReplyDelete
  5. bestnya menu2 kak noor nih...

    semoga di permudahkan semua kaknoor... moga dpt menjalani ibadah umrah dgn sempurna...
    doakan kami kt sini sihat2 ye

    ReplyDelete
  6. sedapnya nasi kerabu..lengkap sekali dgn solok lada..

    selamat menunaikan umrah, Kak Noor...semoga dipermudahkan segala urusannya..

    ReplyDelete
  7. Wah bagusnya kak noor sebab suka muliakan tetamu.
    .
    Mesti Allah murahkan rezeki kak noor sekeluarga.
    .
    Sebab memang tuntutan agama islam puan 1
    .
    Ada 1 hadis spezifik cakap pasal

    Siapa beriman dengan Allah & hari akhirat, muliakan tetamu 😃

    ReplyDelete
  8. Selamat menunaikan umrah kak noor, semoga dipermudahkan segala urusan di sana, doakan kami menyusul menjadi tetamu Allah.

    ReplyDelete
  9. Selamat menunaikan umrah K.Noor n suami,semoga dipermudahkan segala urusan serta mendapat umrah maqbullah..

    ReplyDelete
  10. WAH SETALAM LAUK YG SEMUANYA SEDAP BELAKA..SELAMAT BERIBADAH UMRAH NOOR

    ReplyDelete
  11. Mak ciii.. hidangan hebat nya kaknoor.
    sedapnya..

    selamat berumrah ye kak..

    ReplyDelete
  12. org utara pun pandai masak nasi kerabu

    ReplyDelete
  13. kak noor , selamat berangkat menunaikan umrah suami isteri. seronoknya kak noor ke sana.
    baru rasanya kak noor ke sana tahun lepas, kini menjadi tetamu allah lagi. semoga mendapat umrah yg mabrur

    ReplyDelete
  14. FX Copy Trade! Diam-diam Profit 10~30% sebulan! Tak perlu trade sendiri

    Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

    Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

    ATAU 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 460 
    Bulan 1 = RM 529.00 
    Bulan 2 = RM 608.35 
    Bulan 3 = RM 699.60 
    Bulan 4 = RM 804.54 

    Bulan 12 = RM 2,461.12 
    BULAN 13 = RM 2,830.28 
    Bulan 14 = RM 3,254.82 
    Bulan 24 : RM 13,167.58 
    Bulan 25 : RM 15,142.72 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 61,260.74 
    ===================== 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 

    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 
    ===================== 
    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    ReplyDelete
  15. amboi x pernah tak terliur masuk blog kaknoor ni. hehehe. Semoga urusan umrah kak noor di permudahkan ye. amin =)

    ReplyDelete
  16. Selamat Jalan KN. Moga mendapat umrah yg mabrur. Jangan lupa doakan saya satu family ye KN.

    Hihi....ok jugak hidang guna talam KN, berkatttt...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home