Roti Lapis Daging Salai Bercheese Ala Le Apple

Roti Lapis Daging Salai Bercheese Ala Le Apple


Anak-anak Kak Noor ni kalau makan kat kedai pastu kalau masih tak puas mesti nak suruh mama buat lagi.sampai untuk buat roti ni Kak Noor terpaksa koreklah tengok apa benda yang diisikan sampai budak2 ni kata sedap sedap sangat tu,bila dikorek takde pun banyak sangat bahan-bahannya tu, dari dalam gambar ni dah dapat agak hanya 4 bahan saja paling ringkas kan tapi sedap insyaAllah hehee

Tapi kenalah cari daging salai tu dulu ya, tapi rasa nya memang banyak kat supermarket daging salai ni ia nya nipis sangat senipis kulit popia tu,mula nya Kak Noor takut jugak nak makan begitu saja sebab takut mentah ke ape,tapi bila rasa sikit memang terasa masak lah,cuma daging nya masih cantik macam belum masak,tapi sebelum letak kat atas roti ni Kak Noor panaskan kejab atas kuali dan golek2 je bagi panas ..

Bahan nya hanya

  • Beberapa keping roti
  • Daging salai secukupnya
  • Cheese cheddar slice
  • Salad
Cara nya
  • Roti tu Kak Noor panaskan kejab atas kuali jangan lama nanti hangus pulak dah tk lembut lagi roti tu
  • Letakan salad,daging dan cheese kemudian daging lagi dan cheese lagi dan roti diatas nya saja nak double kan kasi terangkat sikit.
  • Rasa nya sangat sedap tak payah sos ke mayo ke makan macam tu je dah sedap sangat,tapi kalau ada yang tambah eksoseris lagi terpulang lah..
  • Kalau time lapar ni memang kejab je menghilang dari pandangan mata ni haha..


8 comments:

  1. Tetamu no1 ni... mesti dapat rasakan.... Nak sau set, boleh? MEngancam betul daging salai ngan cheese tu..

    ReplyDelete
  2. tetamu No 2 ni hhahaa... selepas Ogyep... nak sikit kak Noor..... <<<< suara penuh merayu dengan mata kuyu bergenang dengan airmata huhuu...

    ReplyDelete
  3. ogyep,ala sorry tetamu dtg kak noor kat luaw 2 set pun boleh lepas ni akak kasi ya ogyep hehe

    ReplyDelete
  4. kalau dah kuaw air mata memang tak dpt nak tolak dah ni Sha,aduiii pandai tul adik akak merayu2 haha

    ReplyDelete
  5. alahai kak Noor sedapnya, ni yang tak sabar nak terbang gi sana ni....

    ReplyDelete
  6. dah lama Qis tak jadi burung terbang kat sini kan meh lah dtg sini lama2 sikit kita masak2 dan makan2

    ReplyDelete
  7. Insyallah kak, last week nak ikut g labuan tapi tulah x berapa sihat lepas adib demam...

    ReplyDelete
  8. tkpelah Qis ada lagi tu nanti bila time boring2 kat KL turun lah macam dulu2 tu Phia nak dtg bulan 5 join lah sekali hehee

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home