Apple Cinnamon Fritters Second Time

Apple Cinnamon Fritters Second Time


Selamat petang semua adik2 blogger, hari yang kurang rajin jugak ni tapi makan tetap nak makan jugak,jadi daripada takde ape yang nak di lawan dengan kopi petang ni 
akak buat je fritters apple ni sebab apple hijau memang sentiasa on je dalam esbok tu
kadang2 tak kena peduli pun 
tapi bila dibuat macam ni berebut pulak budak2 nak makan
tanda nya sedap lah tu kan 
HEHEEHEHE....


Baru dua kali buat fritters ni sedap dan gebus dan rasa nya yang masam2 manis
memang sangat enak dilayan waktu2 petang cenggini
tak sedar habis satu satu satu untuk yang nak try tokai resepi akak ni boleh klik di SINI 
pasti tak menghampakan heheee


Dah lapo nak mamam jab JOM LAYANSS



22 comments:

  1. nmpk sedap...lapo ni...hehehe...lain dr yg lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. QH, time panas mmg sedap Qasey hajat dihati nak kasi lah seketoiii utk dirasa tapi angan2 je lah nampaknya..

      Delete
  2. amboi kak nor..kita kat opis nie lap lap mulut jer tau..cuci mata jer ptg2 nie..sedapppnya kak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila,tkpe lap lap dulu lah pastu balik umah mesti ada apple dok tersorok dlm esbok tu kan utk jajan malam boleh lah tu hehee

      Delete
  3. sedapnya...dia mcm jejemput ker kak noor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Cik Puan lebih kurang macam jemput2 jugak lah tapi dah bubuh nama omputih jadi lah fritters segala heheee

      Delete
  4. hamboiiiii kak Noor buat perangat hati jer orang kat sini, dok dalam ekon pun tak cool lagi tengok resepi ni makin hangat naaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan perangat Qis nak kasi rajin sikit orang yg dlm econ tu,lama sangat tak nmpak bebeno ke busy nya tu??

      Delete
  5. Salam kak noor! cedapnyer! boleh buat fritter yer apple? biasanyer chips ajerr yg pernah makan, tak sangka pulak leh dijadikan mcm ni hihihi... kita jakun sgt2 jakun eheheh...

    ReplyDelete
  6. wlikmlsam Ika cayang,sama2 jakunis jugak kita ni,akak pun sebelum jumpa resepi ni tak tau apple boleh buat camgini,dah buat sekali rasa sedap lah pulak..

    ReplyDelete
  7. kak noor, CikWan tak pernah makan..macam cucur ke? bak mai sketul dua... =)

    ReplyDelete
  8. cikWan lebihkurang gitu lah macam cucur epal gitu loh tapi nak kasi glamour sikit bagi lah nama apple fritters hehe
    nah ambik 3 ketoiii rasa tengok sedap ke tak??

    ReplyDelete
  9. wah..i like..apple fritters ala ala goreng pisang ..kena cuba nie...sedapnyaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanim,yalah tu yg ala2 goreng pisang tapi akak buat goreng apple akak pun likeeeeeeeeee hehe

      Delete
  10. This recipe looks delicious! Thank you for following my blog, I now follow yours too!

    Linda

    ReplyDelete
  11. salam kak
    wahhh menarik nie
    kalau base ngan apple hijoo pasti menarik kan kak noor
    btw header akk cantik , kat mana tuu kak
    banyak tuu snow ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam Ieda,betuii tu menarik dan sedap tau//
      oh yang header tu thankss cantk ke?? kat Paris lah dik
      masa gi bercuti sambil tengok anak2 akak last year

      Delete
  12. ada2 je kak noorni,buat org terliur jee nk rasa..nganga mulut kat sini,tapi tak sampai2 apple cinnanmon, tengok je lah yee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rohah cayang,alahai kalau nak bagi sampai dalam mulut kena buat sendiri lah takyah lama nganga sekali je dah ngapppppp kan heee

      Delete
  13. saam kak noor .. wani x pernah jumpa fritters cam ni ..fritters kg ada la heheh.. ni dah rasa dah dalam anak tekak cam masam2 je makan fritters neh ..

    ReplyDelete
  14. wlikmsalam Wani, kalau tak terasa kat tekak sila lah buat cepat sedap tau masam2 gebu gitu loh

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home