Chicken Pie Sambut Tetamu KL dan Ganu Kite..

Chicken Pie Sambut Tetamu KL dan Ganu Kite..



Selamat petang dan selamat bersantai2 di petang2 ni walau apa pun aktiviti kita yang penting hati senang apa lagi di minggu2 cuti sekolah utk rakan2 di Malaysia tentu ramai yang dah berada dikampong halaman masing2 bagi yang balik kamponglah atau di tempat2 percutian bagi yang bercuti tu tak kira lah didalam or luar negara yang pasti time makan mesti kena makan jugak,time minum petang mesti nak cari jugak kueh2 kan heeee jom kita tengok kueh akak ni, sebenarnya chicken pie nii akak buat masa nak sambut rakan2 fb yang kerkunjung kat umah minggu lepas,biasa lah kalau kita buat utk makan sendiri elok je jadi nya,tapi kalau nak kasi orang makan memang ada yang tak kena,mungkin Allah tak suruh kita riak sangat kot nak menunjuk kan orang heee sebeno nya makcik ni memang tak pandai jugak kan..



Kalau tak salah bulan lepas kot akak dah buat chicken pie ni tapi untuk testing2 makan sendiri lah, agak cantik jugak lah, kalau ada yang teringin boleh lah tengok resepi kat SINI RESEPI CHICKEN PIE tapi bila dah nak kasi orang jauh makan dah buruk pulak rupanya tapi alhamdulillah rasa nya tetap mantop cuma luaran nya aje yg agak kurenggg



Alhamdulillah tetamu yang datang kata sedappppppp!!! mungkin nak jek ke tak tau lah, tak kisah lah tu janji kita jamu tetamu apa ada nya saja  yang termampu  kan..
Tapi macam nak buat lagi je masih tak puas hati dengan penampilan chicken pie ni 
biasa lah alah bisa tegal biasa kalau kita selalu buat mesti lama2 akan cantik dan molek jugak kan



OK LAH selamat bercuti ya mesti minggu ni ramai yang gantung peyok makan kat luar,kat restoren,kat hotel yalah nak menjamu anak2 lah kata kan lagipun sesekali happy kan mereka tak salah kan,anak2 happy kita ibubapa pun turut gumbira jugak heeee

20 comments:

  1. Rajinnya Kak Noor menganyam atas pie... :D Mesti sedap nih

    ReplyDelete
  2. terimkaasih Mamafami sudi terbang kesini alahai tak ayam pun cuma letak2 je tapi mmg lambat lah utk orang jauh sanggup berkorban heee

    ReplyDelete
  3. nampak menariklah chicken pie akak ni..mesti sedap !

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIza, sedap tu kira oklah menepati citarasa cuma rupa nya agak kureng lah dibandingkan dgn orang yg pakar pie kan..

      Delete
  4. pada mata k.noor yg dah ada 4 tu mungkin tak cantik kot pie tu...
    tapi pada mata ucu n mata tetamu,dah tergambar betapa enaknya pie tu..ini ayat bukan nak jek ye k.noor...tp ayat ikhlas dari orang yg malas nak buat chicken pie....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ucu,heheee memang lah mata Ucu masih muda lagi tapi akak bukak spek lagi tak cantik hahaha tk kisahlah tu janji makan nya sedap kan,takleh lawan lah dgn Ucu yg sangat pandai buat segala macam kek,pastu mendeco lagi tabik spring lah kat Ucu ni..

      Delete
  5. Salam kak noor ^^ sedapnyer chicken pie.. xpe.. ada apa pada rupa, yg penting rasa tip top.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam Tun yelah nak jadi macam tu mesti kena makan lah jugak kan tapi kdg2 kita saja yg rasa gitu tukang masak kan selalu nk perfect tpi diaorang tengok ok je yg penting rasa nya cukup semua kan..

      Delete
  6. Salam K.Noor,
    nmpk ringkas chicken painya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmlsam Shifa, biasa lah akak malas nak buat yg bnyak songeh tu sbb dah V ni heee macam Shifa oklah masih muda trang tang tang

      Delete
  7. Salam Kak Noor.. siapa kata tak cantik?? dah terlalu cantik sangat dah tu kak Noor cayangg..:))

    Yang melihat ni pun dah kecur mecurr dah ni... bilalah nak merasa air tangan kak noor cayang ni... :))

    Murah rezeki menjamu tetamu.. walaupun dengan air masak segelas.. ni kalau dah chicken pie mengepie nii hahhaa.. lagi ler besorrrr kan..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala Sha nak bodek tu kata cantik kan tapi sbeeno nya akak belum puas hati lagi biasa lah benda yg kita tak selalu buat sesekali buat mmg agak kureng lah,lain lah yg pakar makar macam Sha kan kan..
      takpelah tetamu pun balik nnti nak praktis lagi buat kasi cantik2 ut raya lagi heee
      mudah2an murah rezeki lagi bila Sha nak dtg calling2 tau,nnt kita tukar no tefon heee

      Delete
  8. Salam k.Noor. nampak cantik molek pie ayam k.Noor ni....kalau dpn mata...harus dah ambil 2-3 ketul ngap..hi...hi...maklumlah nak buat belum cukup kerajinan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamasya cayang!!!! kadang2 kita jadi cerewet dgn kerja kita sendiri mesti nak perfect tapi dah setakat itu je yg mampu apa boleh buat redo lah heee bila nak dtg lagi Brunei boleh lah ngap ni mamasya heeee

      Delete
  9. Waduh..chicken pie pulak...teringin lak nak makannn..rajinnya kak noor nih..

    P/s:maaf ye kak noor..baru berkesempatan Follow blog akk sbb masa tenet lemau mmg tak nampak butang follow tu..klik yg atas blog tu kdg2 dia kate dh folo padahal belum.ehehee... :)

    ReplyDelete
  10. Sue, nak menjamu tetamu mestilah kena rajn banyak ni sbb mmg lambat buat ni tapi walaupun ambik masa yg lama jadi nya tak jugak cantik tapi semua nya dah habis walaupn tak lawa hee

    oh tak kisah lah tu Sue
    biasalah line tenet ni kadang2 ok dan kadang ko jugak..

    ReplyDelete
  11. Salam k.nor...x cantikkk k.nor kata...asz tgk jer dah terpikat...cantik n cute-miut :)) mmg rase nak mintak sebiji jer kak..heehehe

    ReplyDelete
  12. Assalam kak Noor, sedapnya tgk pie akak ni.bila pula saya nak jadi tetamu akak dan rasa mkn yg akak msk ni?..hehe

    ReplyDelete
  13. ni sorang lagi orang ganu datang ni...ada lag tai pai tu kak Noor cyg??hehehe

    ReplyDelete
  14. saya dah lama teringin nak buat chic pie..tak tau la bila rajin nak buat..hehhehe.sedapnya..cute je pie kaknoor..:)

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home