Chocolate and Banana Muffins lagiiiiiiiiiiii

Chocolate and Banana Muffins lagiiiiiiiiiiii


Assalamulaaikum dan selamat petang untuk semua adik2 bloggers,dah petang ni baru dapat bersiaran
sangat busy dengan tugas2 harian dan tak kering tangan dan tak cukup kaki tangan rasanya
nak menyiapkan kerja2 rumah,tapi dah petang ni ok sikitlah dapat lah masukkan entri muffin ni
asyik dok geram je tengok entri adik2 semua yang berjenis2 kuih tradisi moden dan segala macam 
tak kisahlah apa saja entri kita janji masakan kita kena makan oleh ahli2 keluarga
biasa nya kak Noor masak ikut kesukaan anak2 je sebab dia orang yg nak makan,kita ni suka buat je makan nya tidak,lagipun dah puas rasa nya makan2 ni biarlah diaorang yg makan lagipun anak2 sedang membesar kena jamu cukup2 kan betul tak???



Tak payah panjang cerita nanti ada jugak yg bosan kita terus je ke resepinya,
Sebenarnya muffin ni akak dah pernah buat  jadi sesiapa nak rujuk resepi nya boleh lah klik kat 
BANANA MUFFINS RESEPI  ni ok,memang sedap rasa pisang dan chocolate disatukan,tapi kali ni kak Noor sengaja tambah eksesori kacang kat atas muffin tu sebab dalam rumah kak Noor ada sorang tu hantu kacang,bukan KACANG HANTU tau HAHAHA..




SENGAJA nak tayangkan gambar Sultan kak Noor ni,numpang2 sultan orang pun jadi lah kan,lagipun Sultan yang baik hati mesti lah kena sebut2 kan betul tak??
Kalau ada yang tak nampak bagitau akak nak tunjuk kan ya hehe


ADUH!! dah tak sabar nak makan ni meh lah kopi kaw2 dah stanbye utk peneman sang mufiin ni jangan malu2 ya ambik satu sorang tak cukup kat dapur ada lagi ni hehehee
MACIH YA SUDI SINGAH SINI :)

27 comments:

  1. salam kak Noor sdp tu ada muffin lg...lama betul saya x be maffin heheh..gabungan dua rasa yg enak....

    ReplyDelete
  2. wlimsalam Sheila, petang2 ni sambil rileks makan muffin sangat sedapp tau manis pisang dan coklat ..

    ReplyDelete
  3. suka suak muffin ni. T suka muffin buatan sendiri sebab bahan bahan tu boleh tambah ikut suka ati. kalau beli kat kedai ciput je kan.

    pandai kak nor buat muffin. saja le tu nak buat tingin pepetang ni kat depan PC. ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. T, sorry ya buat bagi T tingin ada lah seketui dua lagi ni hehee..

      Delete
  4. asslm Kak Nor...wah rajinnya buat mufin skrg ni...nmpk sedap pulak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. QH cayang anak2 nak makan mama tumpang sebijik dua hahaha tak habis2 mapin2 je kan itu je yg senang haha

      Delete
  5. Salam Jumaat Kak Noor...beruntunglah anak2 dapat mak yang rajin ni...CW dah siap landing depan TV ni..tapi rasa nak bangun ambik sketul mapinnn tu sedapp kena dengan kopi kawww.,, ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikwan hahaha akak landing sampai terjadi dugong lah tadi kekenyangan makan mapin heheeee
      cikwan pun apa kurnag nya skg pun dah rajin nnti mesti bertambah2 rajin..

      Delete
  6. salam kak nor ku cyg..
    nak 5..he hehe boleh x???..klu x kasi nk majuk ..akk yg tabur2 kacang tu yg best tue..kita suka buh kacang byk2..wahh sambil lepak2 tgok tv..waalllaaa..bestnya la klu dapt mkn tue..he hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam zila yg comey lotey,majuk lagi akak suka hehee dpt akak kebas semua ni,sama lah kita suka tabur kacang pastu makan aduiii tak nampak tinge tu..hehee

      Delete
  7. toing toing toing...!
    lompat2 smpi sini...mintak seketul 2...ngeh2....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah syifa jalan macam ulat lah toing toing hahaha nah ambik dua ketuii pi main jauh tau heeeeeeeeeeee

      Delete
  8. Salam Kak Noor cayangGGgggggggggggggggggggggggggggggggg.. kalau ada lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nak jugak lagi dan lagi dan lagi hehehheee... hansem kan sultan Brunei tu.. *sambil sengih malu2* heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam Shaaaaaaaaaaaaaaaa cayanggggggggggggggggggggggg :) ada lagi dua ketoiii ja nak tak????? hahaaa mesti lah hensem sultan Brunei kalau tak mana akak nak duduk kat sini heheee

      Delete
  9. Aslmkum Kak Noor.
    Sue lambat sampai ni. Ada lagi tak muffin ni..Ker Kak Sha dah makan semua..kikikiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Sue,ada lagi ni akak sorok kan dari Sha hahaha dia dpt 2 biji je,ni utk Sue 3 biji hahahaa

      Delete
  10. sedap nye buat minum petang ni kan k.noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. FnF memang sedap tak sedo satu satu tinggal cup nya je hehee

      Delete
  11. Salam kak noor kita punya feberat ni bila ada pisang sedapnyaaaaaa suka suka i like:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Hanim akak pun suka benda yg ada pisang apa lagi tambah coklat lagi sedap kan tapi syang malam ni dah habis lah pulok..

      Delete
  12. cantik rupa paras muffin kak noor ni.Rasa sudah pasti la sedap.Cuti esk lusa bercadang nak buat cornflakes pedas kak noor tu.harap2 tercapai hajat dihati ni.nak surprise kat anak2.

    ReplyDelete
  13. thanks INa,cantik ke macam tukang yg komen ni lah kot hehe,thanks jugak lagi sekali nk try cornflakes pedas akak tu anak2 mmg suka Ina percaya lah buat sekotak pun sekejab je kalau kat sini

    ReplyDelete
  14. Salam k.Noor.membukit elok muffin k.Noor....tentu anak2 k.Noor sukakan.sy dah lama tak buat muffin....kena tunggu anak2 minta dulu...barulah rajin nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam mamasya,sama jgak akak kalau ada permintaan baru buat,kalau tak biasa lah akak ni pun malasssss jugak hee

      Delete
  15. salam....ala kak nor pun tayang muffin tgh2 malam ni sy dtg...ermmm lapar kek la

    ReplyDelete
  16. assalam Kak Noor, elok jer tgk muffin akak ni lapar jer saya tgk memalam singgah dapur akak ni tau..sabar jer la yer:)

    ReplyDelete
  17. haishhhh tengah demam2 ni tengok apa pun rasa sedap je..tapi nak makan tak lalu..hehehhe

    sedapnya banana split kat bawah tu....batuksss..hukhukhuk

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home