Chocolate Cheesecake Brownies HaSue Salah Kejadian Oleh Kak Noor

Chocolate Cheesecake Brownies HaSue Salah Kejadian Oleh Kak Noor


Assalamualaikum, terlebih dahulu Kak Noor nak mohon maaf banyak2 pada HaSue sebab dah rosakkan Choc Cheesecake Brownies yang ayu dan cantik kepada bentuk yang gini,tapi rasa nya masih sedap cuma kejadian dia tu lah yang aduiii frust lah tengok tapi tkpe first time akak buat kek ni next time insyaAllah mesti jadi kot mudah2an


Mungkin kak Noor tak habis baca resepi dari HaSue kot atau kelam kabut sebab oven dah dipanaskan so dah siap adunan chocolate tu terus je masuk oven,lepas tu baru baca lagi resepi untuk yang cheesecake tu
Dah siap adunan cheesecake,akak terus je letak kat atas adunan chocolate yg dalam oven sedangkan masa tu adunan choc dah agak melting lah so apa lagi mana mau "duduk diam2" lagi adunan cheese tu 
terus je "merudum" kebawah sebab lembut bebeno adunan tu alahai frust sesangat!!
tapi nak buat cemana lagi biar je kek tu kawin dalam oven makan jadi lah macam dalam gambar2 tu


Tak puas hati  akak baca lagi komen2 yg ditinggalkan kat blog Sue rupanya tak payah masuk oven dulu,lepas letakan dalam loyang adunan choc tu terus saja dengan adunan cheese lepas tu baru lah di bako alahaiiiiiiiiiiii takpe semangat berkobar2 nak buat lagi tunggu masa santai dan angin R datang,bahan2 dah standbye kat umah ni hahaha,so akak malu lah nak letak resepi kat sini sebab belum jadi macam sifu,kalau ada yang nak tengok resepi bolehlah rujuk ke blog HaSue ok, pada Sue sekali lagi akak mohon ampun gini lah kalau makcik2 kedapur kelam kabut  jekan hehee


33 comments:

  1. Assalam kak Noor....tak pe kak...janji sodap!!Bak sepiring...!Biar kawin dalam oven....sebati gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Watie sorry ya delay sikit hari ni biasalah vip haha mana boleh orang je kawin,kek ni pun nak kawin jugak sbb dah terpaksa tkdpt dielakan lagi hehee

      Delete
  2. cayalah...leh buat. jadi jugaklah. nampak sedap tu. kalau t yg buat hancussssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi tu jadilah wantie tapi tk serupa sifu terkilan jugak hehe hancuss tkpe terus masus mulus je hehe

      Delete
  3. Salam kak noor! silap teknik pun ttp menggoda kalbu kak :D kita suke betul cis2 gini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika cayang,tulah sedap mmg tak dpt dinafikan sbb ada cess tu cuma kejadian dia tu je tk bertingkat macam sifu buat..

      Delete
  4. kak noor.. tapi nampak cantikkk sangttt.. gebu betul nampaknya tuu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. izah,kalau orang tak tau rupa kek tu mmg nampak cantik lah cuma kalau ada yg tengok HaSue buat gamba nya alahaiii malu akak ni hehee tapi tetap sedap tak buang pun habis dlm peyottt

      Delete
  5. Hehehe.. geli hati je bace entri kak noor nih..
    Takpe kak..xyah minta2 maaf tuu..kdg2 kite mmg bace resepi seimbas lalu jer..sy pun aritu lupa nak buat 'swirl' mcm yg sepatutnya..jadi berlapis jela x bercorak.hihihi..
    Yang penting rasa sedappp dmakan kan..
    Tengok brownies akak ni cam tekstur kek lak kan..cam kek coklat marble cheese gitu..mesti best ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue,sshhh yg brownies tu akak guna tepung optima sbb nak lembut lah konon nya malas nak gtau orang repot pada tuan dia dulu hahaha tapi last2 ketahuan jua dah jadi marble lah pulak aduyaiii confirm sedappppppp sangat tang kaler kuning tu lembuttttt je

      Delete
  6. Hi kak Noor, brownies tetap nampak cantik dan sedap walau pun silap. Itu marble effect manyak cantik, texture pun nampak lembut dan halus. Tak apa lah kak, janji sedap. Lain hari boleh cuba lagi.

    Salam kak. Jumpa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam Ame cayang,manyak cantik dan manyak sodap haha tapi manyak salah wooooooooo ...
      memang nak cuba lagi Ame tunggu Mr R datang dulu hehee

      Delete
  7. salam kak tp kita negok cam cantik aje ada ala2 kek coklat cheese pulak....kira bebagai cara pun boleh le janji sdp....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sheila,mmg menjadi lah cuma cara yang HaSue buat dengan akak tu je berbeza,sbb Sue punya ada dua lapisan ni dah bercampur lah pulak tapi rasanya masih sama lah sedappppppp

      Delete
  8. Salam K.Noor,
    Ok je nmpk...dah jadi mcm kek marble gak tu nmpknya...
    tp apa pun...rasanya msti sedap gak nie kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asyifa,rasanya dia mmg ok sangat cuma kejadian nya yg dok musykil tu

      Delete
  9. Kak Noor,..elok je tu cantik plak cikwan tengok..janji sedap.. next time buat kena baca betul2 tau... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ckWan, kita ni sbenonya kalau nak buat kena study dulu jangan terusssss je buat kan iktibar lah tu hehe

      Delete
  10. Apapun nampak sedap sgt... Cer bagi saya try rasa huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesuma sayang,kalau bagi try mesti akak tak cukup punya ni kan hehee

      Delete
  11. salam Noor, cantik je kek tu kawin dlm oben... kalau kak rose yg buat entah camner pulak jadinya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Ros,sesekali salah teknik biarlah kek tu kawin kan bukannya payah hantaran ape2 pun heheee mesti jadik la kalau kak Ros yang buat cayalah

      Delete
  12. tajuk entri kak noor pun rasa kelakar..'salah kejadian...hihi.Yg penting rasa sedap.teruskan mencuba..jgn putus asa.bestnye kalau berjiran dgn kak noor..mesti dah dpt sepiring ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina, yalah ni kalau berjiran dgn akak mesti gemuk Ina ni kan hari2 gantung peyok akak je yg jamu haha

      Delete
  13. sedapnya kak..dah lama tak makan kek...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Q.... tau mesti kes diet ni kan sabo lah tengok je akak makan ekkk..

      Delete
  14. sedapkan kak Noor,
    ari tu saya pun dah buat, nasib sama macam kak Noor, sy punya brownies tak secantik kejadian respi asal, so tak masuk blog,masuk mulut senyap2 jewwww..hehe..huhu..tp yg bestnya, anak2 sy suka, kira licinlah ..alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rohah, hahaha kita serupa ya yg terer sangat bab2 buat kek ni tulah yg frust sikit tu,sbb rasanya yg sedap tu maka semuanya habis jugak anak2 akak pun suka sedapppp kata dorang tak tau rupa sebeno nya haha

      Delete
  15. aduh kak noor! dah siap tayang choc cheese brownies nya...nani baru salin resepi. tak tahu bila nak buat. bukan jugak tak cantik rupanya tu. ini boleh tukar nama jadi brownies ombak beralun ke...brownies alunan kasih ke...yang penting, rasanya tetap sedap kan?

    ReplyDelete
  16. Nani, buat betul2 tau jangan jadi macam akak ni gara2 nak cepat je tak baca snagat maka jadilah macam yg atas tu tapi boleh lah tahan cantik nya kan, nak sedapkan hati sendiri lah tu heheeee

    ReplyDelete
  17. Assalam kak Noor, saya tak nampaklah cacat pun cheesecake choc akak ni...nampak elok jer..yg penting boleh mkn sedap kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlikmlsam NIeza,sekali pandang mmg tk cacat tapi kalau hasue buat ada dua lapis tapi akak hentam sekaligus je haha tulah tak ikut betuii2 resepinya

      Delete
  18. Salam Kak NOor cayang... cakaplah apa pun.. sha tengok wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh terus ler kecur... sedapnya kak Noor serius ni... terasa2 kelembutan kek tu kat dalam molut ni hah! suka! suka! suka! nak semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa... walaupun datang paling last sekali huarrrr

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home