Eskrim yang ala Banana Split with kacangan..

Eskrim yang ala Banana Split with kacangan..


Selamat petang semua adik2 bloggers, hari ni memang busy sangat masuk kuar,kuar masuk ofis ni biasalah VIP yang tak bertauliah ni kan,hari2 berkhidmat untuk keluarga,alhamdulillah baru  selamat landing kat umah ni dan sedang santai2 ...
Sebenarnya gambar eskrim ni dah di ambil 2 minggu lepas kot tapi tak sempat nak masuk entri asyik lupa je,hari ni buka frezer nak makan lagi eskrim maklum dah panas2 gini teringat lah benda2 sejuk macam ni, baru teringat yang gambar dulu belum lagi ditulis entri hahaha, tapi eskrim yang hari ni punya akak makan wow lebih ngancam dari yang atas tu tau,yg penting lebihkan kacang dan cekelat tu,pisang pun dah tinggal hitam2 sikit tapi still ok lah masih rasa manis pisang heee



Sebenarnya mudah je nak buat eskrim yang ala banana split ni,bahan2 nya
Pisang beberapa biji di belah
Eskrim perisa jagung dan coklat
Hersheys syrup
Kacang fav masing2,jagus ke badam ke

Cara nya
Letakkan pisang yang dibelah dalam bekas yg agak panjang lah
susunlah ikut kreativiti masing2
Skopkan eskrim jagung dan coklat kat atas pisang
Picitkan hersheys syrup atas eskrim 
Taburkan kekacang idaman hati 
Akhir sekali picitkan lagi sekali hersheys syrup tu 
Lepas tu tentu semua dah tau kan kan 
MESTILAH MAKAN!!!!! cepat2 makan tau nanti CAYAQ ESKRIM NI 
Dah habis satu nak buat lagi lah heheehe..



23 comments:

  1. haa tu dia...akhirnya kuar jugak eskrim dr Kak Noor...sedapnya...

    ReplyDelete
  2. hahaha yalah Qasey,dah lapo2 ni baru teringat eskrim dulu tu aduiii nasib tak basi gambar ni kan kalau tak hancusss heee

    ReplyDelete
  3. Salam K.Noor,
    perghh !! split2 akak ptng nie ye....sdap tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlkmslam syifa sayang,tengha bersplit2 lah ni kalau dkt dpt hulur kat syifa suh rasa pasti teruja hehee

      Delete
  4. Kak Noor..Cikwan tengah kesejukan dalam aircond ni..tambah sejuk bila tengok eskrim kak noor tu.. ;)tapi nak juga rasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala cian cikwan kesejukan dlm aircond ke,akak pun sama jugak makin sejuk banyak pulak makan ni cemana cikwan??? jab2 akak anto ekkk sabo sikit tunggu tau

      Delete
  5. nak banana split jugak...eskrem ngan kacang lebih...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. FnF cayang,dah siap ni eskrim kacang lebih ganda2 ok jgn lambat makan tau nnti tak sedap dah berair haha

      Delete
  6. hmm.. suka suka. tapi wantie still pantang makan pisang. anak kecik la katakan. Nanti nak try la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wantie,alhamdulillah save eskrim akak hehee jangan langgar pantang tau nnt sakit badan tanggung sendiri akak tak nk tanggungjawab hehe

      Delete
  7. Kak Noor, bila ogyep nak baik demam ni... kak noor serve icecream pulak dah... x pe, ubatkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oppsss sorry ogyep terlupa yg ogyep masih demam,jangan tengok tau dok kat luar dulu semntara akak nak habiskan eskrim yg sedap ni kalau tak lmbat baik susah orang nak menempah kek tu hehe

      Delete
  8. Salam Kak Noor.. hah! tu dia.. terjulur2 pisang tu celah eskrem yang kita ni membukak mulut bukan main luas lagi... suapkan cikit hehehe... buat sendiri lebih berbaloi... kan kak Noor.. muahzzz

    ReplyDelete
  9. Sha,cayanggggggg,akak pun dah terkeluar sudu ni suapkan Sha,1/2 biji pisang tu satu sudu supaya Sha kenyang hehee cemana?? lazatttttttttt!!!

    ReplyDelete
  10. Kak Noor...yang ni kalau my laling yang jumpa mesti licin dikerjakan..

    ReplyDelete
  11. Rahel,sempoi sangat eskrim akak ni sambil pejam mata pun
    rahel bleh buat kan hehee tentu laling pun happy..

    ReplyDelete
  12. kak noor! ada lagi tak ice cream ni kak? nak jugak!..dah tak sejuk beku kat sini bolehlah mkn ice cream ni..hehe

    ReplyDelete
  13. sedapnya eskrim..time panas2 mkn eskrim..

    ReplyDelete
  14. salam kak nor cygku..he hhee amboiii nak jgk..nak gajus..nk pisang..nk semua2 tue..akk kecurr tau..nk cari pisang jgk esok..nyampahhh..tgh lap2 mulut jer nie.:)

    ReplyDelete
  15. sedapnye kak,sejuk2 ada,manis2 pisang pun ada,,,nyaman rasanya

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Kak Nor,
    rajinnya buat eskrim banana split... tu yang kacang tu, kacang jagus tu kacang gajus ye Kak Noor, ke ada sebutan lain sebab adik kita biasa sebut janggus...pulak dah ha ha hahh

    ReplyDelete
  17. Salam,
    Kak.. sedapnya eskrim.. terima kasih byk2 sudi follow blog kte yg tak seberapa tu.. salam ukhwah..

    ReplyDelete
  18. Wah nampak lazat semua makanan, tetiba la lapar! hehe. Rajin akak. NNt singgah blog saya pulak ye.


    http://anisvitashop.blogspot.com/

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home