Chocolate Peanut Butter Cookies Firstime From My Doter Madihah or DD

Chocolate Peanut Butter Cookies Firstime From My Doter Madihah or DD



Selamat petang semua adik2 blogger,petang ni kak Noor nak kongsikan satu resepi mudah yang di kutip dari buku resepi Taste of Home, sangat mudah untuk yang baru berjinak2 nak buat kueh istimewa untuk anak kak Noor ni teringin pulak nak buat cookies hari ni lagipun memandangkan dia sudah bercuti,jadi nya masa terluang agak banyak lah sementara nak tunggu masuk JIS ( Jerudong International School ) for Pre U pertengahan bulan lapan ni,biasa nya dok tengok mama memasak hari ni DD turun padang semua dia buat sendiri dari sukat bahan sampai bakar,mama ambik gambar je, tulah yang paling mama suka sekali ambik gambo dan mamam..



Jom terus ke bahan2 lah ya
1 cawan chocolate dessert topping
1 biji telur
1 cawan peanut butter * DD guna peanut butter wtih chocolate stripes
1 1/4 cawan tepung naik sendiri


Buat nya senang sangat....
Campur kan saja semua bahan2 tu  gaul sebati dan bulatkan,letak di atas loyang yang telah disapu planta dan bakar pada suhu 220'C selama 10-15 minit atau sehingga masak lah
Sejukkan lepas tu picitkan chocolate nutella kat atas cookies tadi
Sekejab saja ada kat atas tray tu lepas tu dah hilang cookies ni
Rasanya sangat sedappp !!!betul ni akak cakap agak ranggup Pak Haji akak yang tak suka peanut butter pun selamba ja ia makan sampai habis sepiring yang utk demo sessi photo hahaa



Wah anak mama  Madihah or DD panggilan dirumah dah pandai buat cookies heee,selama ni tak pernah pun berminat masak memasak ni
Mungkin teruja jugak kot tengok mama dok masak hari2
ALHAMDULILLAH satu permulaan yang bagus tu esuk2 boleh try buat yang lain lagi 
sementara nak sekolah semula heheeee



Yang dalam pinggan tu masa adik2 blogger membaca dah kosong tau hahaha 
dikebas oleh Pak Haji gue tu


Ini mesti WAJIB buat untuk raya nanti ni sebab Senang Mudah dan Sedap 
Menu SMS lah tu kan heeeee

19 comments:

  1. As'kum Kak Noor cayangg.. waduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kecurrrr giler ni kak noor cayangg.. mudah sangat ni waduhhh.. DD nanti Kak sha nak cuba.. mudah ya ampun ni.. i like... muahzzzzzzzzzzzzzz sedap!!!! kecurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tolongggggggggggggggg

    ReplyDelete
  2. wlikmslam Shaaaaaaa
    memang mudah bebenor maklum menu SMS Sha cayang
    boleh try kalau Nellysha tu pasti pejam mata je ni dia buat maklum dia lebih expert rasanya dari anak kak noor ni heee

    kat mana sakit Sha meh nak tolong picitkan

    ReplyDelete
  3. wow simplenye resepi.kena buat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina cayang kalau masih lapo boleh makan ni tau dulu,pastu tak cukup baru buat ekk sedap sngat I tell U..

      Delete
  4. waduh...cikwan rase macam nak cuit cuit je cekelat tuuu.... ;))

    ReplyDelete
  5. salam kak Noor...sedapnye kukis...siap ada topping tu...

    ReplyDelete
  6. mak ai sodapp nor. Coklat yang kat atas tu yang tak tahan tu. Mau ku mamam dulu..

    ReplyDelete
  7. Assalam kak Noor, bertuah ada anak yg rajin mskx2 juga ni kak...sedap betul tgk cookies ni..ada topping cekelat lagi tu.:)

    ReplyDelete
  8. Suke la tengok chocolate ganache kat cookies tu...macam tanduk la..hehe..

    ReplyDelete
  9. Kak Noor cayangggg...
    Amie bolehlah tolong picitkan chocolate nutella tu.... bab membakar memang habis hangus! Bab makan memang Amie dulu tolong perabeh he he he hehhh

    ReplyDelete
  10. asslm Kak Noor...waduhhh sedapnye..geram tgk coklat yg bertenggek kt ats cookie tu...nk amik 3 ketuiii..hihi

    ReplyDelete
  11. Salam kak Noor..wah...nak juga...nak juga...boleh buat utk raya niii...nak.ada cekelat lagi..

    ReplyDelete
  12. Assalam kak Noor.
    Saya benar2 sudah tergoda dengan cookies ni...nampak sedap sgt2 tambah2 ada coklat terletak diatasnya.Boleh cuba resepi ni raya nanti.

    ReplyDelete
  13. adeh kak noor! nampak sedap! inii kalau hidang time raya, tak sempat masuk balang pun sebab tuan rumah dah kasi habis dulu.

    ReplyDelete
  14. salam kak Noor

    wahh diam diam DD dah mewarisi bakat kak Noorlah..
    cayalah DD nanti auntie datang brunei lagi buatkan untuk auntie ek...
    he..he...

    ReplyDelete
  15. kak noor...sedapnya makan biskut...tambah2 anak dara yg buat..lagi sedap ye kak...mamanya tukang makan je..ehehehhe...akak choclate desert topping tu akak beli cap apa ye?

    ReplyDelete
  16. like daughter.... like mother ya... daughter pun dah pandai masuk dapur ni.... mana nak tumpahnya kuahkan, kalau x ke nasi.. very tempting d chocolate u..

    ReplyDelete
  17. ya allah Nutella tu. kegemaranku. senang nye nak buat. bahan pun sikit. huh.. leh le try bila raya nanti.

    ReplyDelete
  18. kak noor .. mmg sedap n class gitu !

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home