Anak2 jauh balik !!! YESSSSS SUMMER HOLIDAY!!

Anak2 jauh balik !!! YESSSSS SUMMER HOLIDAY!!



Assalamualaikum adik2 dan semua yang sudi singgah dan meninggalkan jejak,lately akak sangat busy sampai takde masa untuk mengunjungi rakan2 semua,banyak majlis2 doa tahlil dan arwah perlu dihadiri maklum dah dekat puasa  ni sana sini buat majlis, esuk pulak anak2 jauh tu balik tapi cuma dua orang je dulu,budak2 biasa lah sebelum balik mesti nak request mama masak,tulah fav diaorang NASI AYAM tengok nasi ayam yang dimakan kat UK hari tu aduiii simple lah sangat tapi dek kerana lapar layan je lah,hari ni nak berkuntau kat dapur rasa nya nak buat yang lebih ummphh sikit daripada kat atas tu INSYAALLAH untuk memenuhi permintaan anak2



Masa akak keluarkan N3 ni anak2 ni dah dalam plane tunggu nak landing je esuk pagi ni tu lah happy bangat tu heee dan mama pun sibuk jugak menyediakan juadah fav diaorang sampai  terpaksa bangun awal jugak takut tak siap dan tak sempat sebab kul 8 pagi mesti kena jalan dah ke airport heheee



TAPI sayang sorang lagi anak mama ni belum lagi dapat join family kena sabar lah dulu ya,INSYAALLAH kakak pasti dapat balik dekat raya nanti,kami semua menunggu kepulangan kakak 
AYAT2 TAK MAU SEDIH LAH TU....



HAHAHAHA macam nenek kebayan lah pulak ni,masa mana budak2 ni ambik gambar tak sedar tut tut dah ada dalam camera macam tua sangat lah pulak makcik dan pakcik ni kan..
Bila anak2 dah berkumpul kat umah memang mama tak kering tangan lah memasak untuk budak2 ni tentu banyak menu kena request ni tambahan pulak dekat puasa sabo je lah,mesti masa untuk BW kena kurangkan sebab melayan tetamu yg didepan mata ni heheeee

Tunggu menu NASI AYAM akak tau entahlah sempat snap gambar ke tidak sebab kalau time lapar budak2 ni terus ngap je hahaha...



30 comments:

  1. he he hehh.. ingatkan nasi ayam air tangan Kak Noor, rupanya made in UK ha ha hah,

    Jangan sedih-sedih kak Noor cayanggg... pejam celik siang dan malam, tibalah saatnya bertemu kembali!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie,sbb makan di UK simple sangat tu lah tak sabar diaoran nak makan nasi ayam mama nya tu tapi entah2 2x 5 jugak kot hehe tkpe kita tengok nnti siapa yg kena hahaa

      Delete
  2. Noor, biar penat tp yg pasti hati sangat bergumbira bila anak2 ada depan mata... kak rose nak tumpang makan nasik ayam yg sedap tu jugak lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Rose, hari ni bangun awai buat nasi ayam tapi taklah sedap sangat pun sbb mama budak2 ni pun bukannya reti snagat pun boleh lah hentam2 ja janji masak kan heeee

      Delete
  3. Nampak sedap je nasi aym tu walaupun simple.... Apa oun x sbr tggu nasi aym dr hasil akk :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas,akak pun rasanya taklah mengancam sangat pun biasalah kalau buat kelam kabut,ni pun banun awai ni heheee,thanks ya sudi singgah sini dan meninggalkan jejak

      Delete
  4. salam kak nor cayyanngg..wahhh heppy yer dpt brkumpul n ank2..almklumlh kan bkn selalu..mesti kak nor masak best2 nie..:)..tunggu esk pagi ..sabo tau:)..kirim salam kt ank2 kak nor yer:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalm Zilaaaa,mestilah happy ni agak lama jugak ni dlam 3 bulan kot dpt berkkumpul lepas tu diaorang jalan lagi tinggalkan mama huhu tpi tkpe puas jugak kot melayan makan budak2 ni kan hee,dah habis kerja nunggu pagi ni haha

      Delete
  5. nani yang tinggal kat sabah ni pun dah request mcm2 suruh mak masak. inikan pula anak kak noor yang tinggal di UK. laaaaaagi banyak benda yang diorang nak makan tu. kalau dapat berkumpul ramai2 macam tu memang rasa seronok sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. request me request tu dah jadi acara wajib kan Nani bagi anak2 yg merantau,apa lagi budak2 ni yg tak reti masak ni tentu list menu panjang berjela,Nani yg terer masak pun tentu dah bnyak dlm kotak fikiran tu nak suruh bonda tersayang sediakan,tak kisahlah tu janji semuanya happy letih sikit dah tak rasa punnn..

      Delete
  6. Salam K.Nor cayangggg....bestkan sekali skala balik leh request mcm2 kat mak...asz mcm tue gak dl..ape jer sure mak mskkn...aduhhh rinduuu sgt saat2 tue...tp skrg duk dkt Putrajaya-Melaka tiap minggu balik pun stil request lauk mcm2 kat mak...nie kan pulak kalau jauh nun di UK...bkn kata nasik ayam,mcm2 menu lg pun tersenarai...happy holiday k.Nor...kalau dekat leh gak mintak tapau nasi ayam 1..hehe :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlimslaam Asz...
      akak dulu pun sama gak semasa ada arwah mak apa saja diminta mesti tersedia dimeja,tapi skrg ni anak2 pulak yg minta itu ini Insyaallah selagi terdaya utk happykan anak2 kan...
      kalau dekat pasti nak tapau utk Asz tapi apa dayaku heee

      Delete
  7. Salam Kak noor,

    Seronoknya Kak Noor anak2 balik. Bukan saja nasi ayam, entah macam2 lg yg kak noor masak....tak pa kami tunggu...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam kak Nita.
      tulah ni macam2 resepi dok tunggu giliran nak buat apa lagi menjelang ramadhan tak lama lagi layanss saja lah kan sesekali happy kan diaorang boleh mama tumpang sekaki dua..

      Delete
  8. alahai best nye...raya ni meriah laaa rumah kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah FnF semoga bertambah meriah dan gamat dengan kepulangan semua ahli2 keluarga yg jauh lagipun ada mjlis beso akan berlangsung jugak heee

      Delete
  9. Replies
    1. meh lah sini Lynnn kita makan sesama hehee

      Delete
  10. Assalamualaikum Kak Noor,
    syukur alahamdulillah bila semuanya dpt berkumpul semula, siaplah pasni anak2 main order je..tapi tak kisahlah sesekali..diaorang rindu sangat air tangan ibu tersayang..masak penuh kasih sayang dan diiringi doa...tu yg best sangat tu...alamakkk tetiba yatie pun mcm nak masak nasi ayam gaklah...menu kegemaran kami sekeluarga...nyum2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Yatie..
      alhamdulillah lepas ni restoren dibuka 24 jam lah rasanya non stop memasak sbb banyak menu yg masih dlm list bebudak yg belum smepat di buat, insyaallah memasak dngn kasih sayang mengeratkan ukhwah anak beranak..

      Delete
  11. Seronok ye kak,sesekali jumpa anak2 yang jauh di mata.Macam2 kita nak masak utk mereka,dah terbayang kesedapan nasi ayam kak Noor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi ayam yang boleh tahan je Norzie tak lah sedap sangat pun tapi janji anak2 suka pasti sedapppp diaroang rasa hehe

      Delete
  12. Wah...anak2 Kak Noor nak balik Brunei...tumpang gumbira ya kak...tapi jangan lupa...nasi ayamnya tetap ditunggu tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah Rahel dua anak akak dah balik cuma sorang lagi yg masih belum dpt balik insyaallah bulan puasa kot dia balik,tapi menu dah lain kot nanti tak lagi nasi ayam heee,tapi lah hebat sngt nais ayam akak sbb kalau rahel yg buat lagi besttt

      Delete
  13. Hmmm pandai juga Kak Noor buat lawak ya. Anak anak dah besar, mak cik pun mak cik lah. Kalau panggil aunty, sedap sikit di dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azie cayang,sama lah tu kan aunty dengan makcik heee tapi rasanya macam lebih ke makcik lah kot heee

      Delete
  14. kembang setaman la hati kak noor anak2 balik ke rumah.tumpang hepi gak ni.gambar last tu mmg lawak la kak noor..nenek kebayan hehhehe.

    ReplyDelete
  15. Salam K.Noor. pasti k.Noor tak sabar menunggu anak2 balik bercutikan.lepas ni sibuk k.Noor di dapur melayan selera anak2 tersayang.....
    re; Nahun..hi..hi...kelakar k.Noor...sedap jugak nasi tu sbb campur dg daging dan ada sos...

    ReplyDelete
  16. Σ€t's an remarkable post in support of all the internet people; they will take advantage from it I am sure.

    my blog post; diet plans

    ReplyDelete
  17. Everything is very open with a precise clarification of
    the issues. It was truly informative. Your site is useful.
    Many thanks for sharing!

    Also visit my webpage ... book of raw kostenlos spielen

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home