Ronda2 cari makan kat Westfield United Kingdom

Ronda2 cari makan kat Westfield United Kingdom



Assalamualaikum  semua adik2 yang sudi singgah kat blog akak ni,tak payah lah panjang2 celoteh ya nanti adik2 semua boring pulakkk, masa ni hari pertama sampai,landing dalam kul 5.30 pagi waktu UK, gitu gini gitu gini terus jalan hahaha aduiii punya lah interested sangat nk gi shopping,eh bukan shopping lah saja ronda2 je negara matsalih tu mana tau ada yang bekenan, lagipun sekarang ni summer time kul 3.30 pagi dah subuh jadinya siangnya sangat panjang,pukul 9.30 malam pulak baru magrib so kalau nak jenjalan memang sesuai lah meronda cuma kaki je letih tak sanggup nak melangkah hahaha..




Baru lepas turun tube bejalan kaki lah jawabnya kalau di negeri omputih ni tapi dengan cuaca yang sejuk2 tu tak lah berpeluh pun tambahan tengok ragam orang kat sana tu aduss kadang2 malu jugak heee



Destinasi pertama yang dituju  ialah sebuah kompleks membeli belah yang tak jauh dari umah anak akak
WESTFIELD segala mak nenek ada kat sini tu tapi tempat pertama yang di lawat mesti 
RESTAURANT heee kelaparan lah tu..



NI mee bandung akak punya ni hee memang puas hati lah makan kat 
RESTAURANT JOM MAKAN ni sebab citarasa melayu dan tuan punya nya pun orang Melayu jugak,cuma pelayan nye je mek salih..



Ni pulak mee goreng mamak fav anak sulung akak,walaupun taklah macam mee mamak kat sini tapi 
AGAK SEDAP LAH apa lagi time perut berkeroncong!!!



Nasi Ayam boss punya ni biasalah tak boleh tinggal nasi ini orang maaaa.....
Yang pasti semua licin dikebas sedap lah tu kan...



Lepas makan baru start ronda lagi muka pun senyum sikit tu..
Apa lagi anak ke dua  dan ketiga akak tu happy bangat mama belanja makan besar,bebas nak order apa saja kesian anak2 ku tunggu mama datang nak makan besar..



Memang tak susah sangat nak cari benda2 halal kat London ni hatta gula2 tu pun ada logo HALAL
jadinya memang tak ragu2 lah anak2 akak nak beli makanan fav diaorang..



Dah dapat satu bungkus gula2 yang berkaler2 tu happy lah sampai senyum manjang 
SARAH dan NABILAH



DAH tak larat nak melangkah kaki nasib ada tempat landing letak kaki dan segalanya
Tengok tu kat belakang sorang dah lentuk HAAHAA..



PANTANG tengok bunga pasti nak bergambar lagipun fav akak ni ORKID dan segala deco2 nya yang menawan hati ku,..



Geram sangat tengok ORKID yang besar tu,SEBENARNYA bila dah selesai ambik gambar baru
nampak tertulis yang tidak dibenarkan ambik gambar,tapi dah terlambat
semuanya dah ditelan oleh kamera akak hahaa



INI YANG PALING AKAK GERAM BUNGA ROSE NYA YANG BESAR GABAK
Cukup lah sekadar tengok gambar, nak bawa balik memang tak tahan punya ni...



Jamu mata lagi dengan bunga yang bergantungan ni sebab unik segala bunga ada kat 
SANA TU,macam nak tiru je kita bubuh bunga yang sesuai dengan cuaca kita kan dan gantung kat rumah



Ini pun jadi sumber inspirasi jugak untuk akak letakan dalam pasu besar dan tanam banyak jenis bunga dan ditengah tu letak bunga beso CANTIK ape kan,pasai copy mengopy kemain lagi kan...



Bergambar kat depan rumah anak sulung dah start nak ronda lagi tu nampak nya
Baju dah tukar tu hahahaha...



Ini lah stesen TUBE EARL'S COURT nak kemana2 mesti melalui sini,sampai dah hafal lah berjalan
tapi yang dekat2 jelah kalau yang jauh PENGSAN akak fenin tak tau nak kemana 
Ok tunggu N3 seterusnya,tapi kalau ada yang suka dan boring
Boleh je akak stopkan DISINI heeee

24 comments:

  1. bestnya kak..ronda2 dgn anak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasih...
      best kalau duit banyak tapiiii kalau duit ciput hehe takpe ronda je takyah beli ok tapi dlm tkyah beli pun hangkut jugak haha

      Delete
  2. nak lagi gambar2 kak noor disana.suka la.Bila la kita nak sampai London....

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah Ina n3 esuk last lah kot heee lama2 sngt nanti jemu orang membaca lak kan hee

      Delete
  3. assalam kak noor,wah bestnyer g UK,part jjcm n shoping2 tuh yg best tuh,hehe..xdpt g sana dpt tgk pic yg akak kongsikan kat sini pon dah oklah kak,hehe..
    pstt akak,rcp takoyaki tuh akak amiklah kak,mmg letak kat blog pon utk kongsikan kat semua kan,sedap,berbaloi2 wat sendri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam CT..
      yalah akak pun bukan shopping sngt pun hanya yg perlu dan teringin sngt je di rembat..
      thanks dah halalkan takoyaki tu pasti nak buat tunggu anak2 jauh ni balik dulu hee

      Delete
  4. wahaaa, bestnya jenjalan kak..sporting je anak n ibunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tak jumpa mesti sporting lah Rohah saling memerlukan gitu kan heee

      Delete
  5. Uwaa..kan bagus kalau ada Rahel ikut skali dalam gambar tu..hihi..siok la jalan2 kan Kak Noor..bertambah jeles gue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nest time akak ajak Rahel sekali tentu anak2 suka sbb Rahel kan pandai baking boleh test kat umah anak akak tu kan baru lah tak jelezzzz lagi kan

      Delete
  6. bagus tu kak. walaupun kat mana kit aberada part makan tu mesti la yang halal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah T dimana saja kita mesti pentingkan kehalalannya apa yg kita makan,lagipun anak akak dah lama disana tu jadinya dah tau dimana nak cari makanan halal hee

      Delete
  7. Bestnya tgk gambar akak dan anak2....tak puas tgk gambar2 yang menarik tu dan saya mmg tak sabar menunggu en3 seterusnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali berjumpa macam2 tempat anak2 ni bawa,mama nya syok je jalan janji dimana ada jalan mesti ada restoren halal no hal lah tu Norzie heee

      Delete
  8. kak nor cyggg..klu dapat join skali lg la best kan..round tu acara wajib kak..cuci2 mata..he hee nasi jgn dilupakan wlu dimana berada..tggu nxt episod plak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah zila kita orang melayu mmg makan nasi jadi walaupun kemana pun pergi hatta negeri yg makan roti pun kita tetap jugak cari nasikkk hahaha,esuk last episodddd yeahhhhhhh

      Delete
  9. Salam K.Noor.seronok dpt ronda2 tambah bersama anak2....bunga2 tu cantiklah. gula2pun ada tulis halal....bagusnya...senang nak cari makanan halal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak yang halal kat London ni mamasya maksudnya tak laapr lah kalau sesat disini rata2nya ramai yg islam sudah,syukurlah ya akak pun tak bimbang sngt dgn anak2 bertiga tu

      Delete
  10. Salam K Noor :)

    Rindu nyer!!!
    Best nyer dpt lepas rindu ngan anak2 yg jauh dimata dekat dihati hehehe & best also sbb dpt jln2 bersama anak2 kat sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmlsam mamahawa cayangggggggg
      rindu srindu2nye ni heee
      alhamdulillah dengan izin Allah jua dpt berjumpa anak2 tersayang,entah bila lagi pun tak tau lah nak kesana..

      Delete
  11. wahhh seronok tengok akak jenjalan...semua tersenyum je...hehehhe

    akak...bunga tanam dlm pasu besar lepas tu ada macam2 jenis tu pun saya suka jugak...pernah tengok si martha steward duk buat masa rancangan tv dia..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Q cayang..
      jom kita buat yg tanam dlm pasu besar tu lepas tu tengok siapa punya yg cantik hahaha,akak ni berangan je nak buat tau tapi kena cari bunga2 lah dulu mmg cantiks sangat gerammmmmmm je

      Delete
  12. bila lah nak sampai london ni

    ReplyDelete
  13. selamat bercuti Nor..eh ada sos cili lingham kat uk hehe.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home