Ikan Kurau Masin Pelaris Nasiii....

Ikan Kurau Masin Pelaris Nasiii....



Assalamualaikum dan selamat malam semua nya,dah ada menu untuk malam ni ke?? 
Malam2 ni tak payah menu yang complicated sangat kalau goreng ikan masin kurau ni pun 
SODAP jugak sesekali kan, ditambah sayur goreng atau tomyam sayur pun dah ok gu dengan ikan masin masam ni.

Bahannya pun tak banyak
Ikan kurau di potong kecil dan rendam sekejab
1 biji bawang besar dihiris
3 biji cili besar atau cili padi dihiris nak pedas boleh tambah tkde masaalah
1 sudu air asam jawa


Goreng ikan masin biar garing dan tos kan
Buang minyak bekas gorengan ikan masin,tambahkan minyak baru agak2 jelah
Masukan bawang besar goreng hingga layu kemudian masukan cili hiris dan air asam jawa
Tambahkan sedikit gula utk kasi kick dan masukan semula ikan masin yg digoreng tadi
Gaul bersama dan boleh lah di angkat dan di hidangkan bersama nasi panas dan sayur
Kadang2 yang simple mimple ni lebih sedap kalau LAPAR LAH heeeee



5 comments:

  1. ni bukan pelaris dah .. ni dah kategori F1 :)

    ReplyDelete
  2. hahaha Mala tu lah dia penangan ikan masin masam2 nik sampai dah jadi F 1 kira dah terer tu heee

    ReplyDelete
  3. salam kak noor...ohh terduduk lah kita kalau ade lauk nih...tu lah sebb lauk nih kan jarang org nak buat time kenduri kawin...takut tak cukup nasik pulak. ....hihi
    tahniah yek kak nooor sudah ade menantu....tak lama lagi akan terima cucu yang chomel lotey lak...

    ReplyDelete
  4. Asslmkum kak noor.
    Sue klu ada ikan masin, x tolak punya. Makan dgn nasi panas, fuhhh sedapnya. Silap2 boleh terlajak makan banyak. Heeee

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kak.......kena plak ikan talang hat gebu tu .....

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home