Meriahnya Aidiladha Di Brunei Darussalam 2012

Meriahnya Aidiladha Di Brunei Darussalam 2012




ASSALAMUALAIKUM dan salam AIDILADHA hari yang ke3 hari ni, tapi semua yang dalam gambar ni adalah masa Aidiladha yang pertama, lazimnya diBrunei Darussalam tak ramai yang menyambut hariraya Aidiladha, dan kalau ada yang sambut pun mesti orang Malaysia yang dah jadi orang Brunei contohnya akak hehehe, kosong dan sunyi rasa nya kalau time hariraya Aidiladha takde buat apa2 jadi dengan sukarela nya akak merajinkan diri memasak apa yang termampu dua tiga jenis menu kegemaran anak2 dan kawan2 untuk dihidangkan pada tetamu, ALHAMDULILLAH sambutan sungguh menggalakan dari pagi sampai ke malam melayan tetamu yang datang.



Antara tetamu akak yang datang ipar duai biras bisan hahaa semua nya kekenyangan
ALHAMDULILLAH



Tetamu cute mute ni jugak tak lepas peluang untuk datang beraya kat rumah akak..




Auntie dan anak buah yang cute mute..


Keluarga  baru  heee




Best kan kakak sebelah tu maintain je kecik molek orang nya
Kak Noor je debab aduiiii



Pak Haji melayan sibuk melayan tetamu



Kak Ani ni lagi senior dari akak tinggal kat Brunei  senasib lah kami terpakasa bermastautin kat negeri orang.




Arabella yang cute mute...


Tiga orang tu Malaysian  yang dah jadi Bruneian 
ALHAMDULILLAH 
Macam tiga beradik lah pulak..



Seri pengantin baru  yang baru seminggu jadi RAJA SEHARI..



Pak Haji and his adik and anak sedara sama dan serupa kan...




Tetamu jauh dari Pahang yang datang semata2 nak beraya kat Brunei , sempat lagi berkunjung kat rumah akak TERIMAKASIH ALLAH menemukan kami semula,,



Lagi sedara mara Pah Haji ku heeeeee



Tetamu cilik dan mama nya yang sangat suka laksa...
Nak tau berapa persen dia kasi markah laksa akak??
Katanya laksa aunty Noor boleh kasi 100%  hahaa 
Mesti dia sedang lapo tu kan Surina.....




Bakal pengantin baru yang serasi bersama



ALHAMDULILLAH  selesai sudah majlis hariraya Aidiladha tetamu suka makan 
Tuan rumah suka masak
TERIMAKASIH banyak pada yang sudi singgah di teratak kak Noor yang tak sepertinya itu
INSYAALLAH lain kali gether2 lagi....

27 comments:

  1. Asslmkum kak noor.
    Mmg meriah. Suka tgk, rumah beso kak noor. Heheheee. . Bila la nak dpt pi brunei ni. Heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Sue,,
      alahai mana ada beso nya Sue belum tengok umah orang lain lagi lagi lagi beso tau heeee sila lah bila2 akak sedia menanti Sue hee

      Delete
  2. Assalamualaikum Kak Noor.. wahh meriahnya tentu seronok kan.. bertemu sanak saudara.. juga rakan tersayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalm Ani.
      terimakasih sudi singgah jenjalan disini ya kalau betul2 kan ke bagus kan dpt hidangkan kueh sikit2 juga apa yg ada kat atas meja tu alhamdulillah meriah gitu bestt

      Delete
  3. Salam Kak Nor, meriah nye beraya di Brunei.... Selamat Hari Raya Kak Nor....:-)D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumusalam Mummy Ayda
      masih belum terlambat akak ucapkan selamat hariraya aidiladha utk Ayda ya meriah tak???

      Delete
  4. Salam kak Noor, Selamat Hari Raya. Dah raya ketiga baru saya sampai ke 'rumah' kak Noor ni. Rajinnya kak Noor masak sume tu.

    Ehem! ok lagi tuan rumah tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam Sweetie..
      terimakasih kerana masih sudi singgah walaupun dah raya ke3 dah tkde ape nak jamu ni,tkpalah kita sembang2 je lain kali dtg makan tau heeee, ok lagi ke makcik tuan umah tu hahaha

      Delete
  5. Assalammualaikum.. Kak Noor cayanggg... meriahnya....................................................................... ! :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Shaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
      terimakasih coz luangkan masa kt sini heeee ingatkan tak ingat simpang umah akak dah heee jgn marah tau akak main2 je,kalau ada Sha lagiiiiiiiiiiiiiii meriah tau

      Delete
  6. Assalam kak noor, mesriahnya raya kat brunei, saya kat KL ni raya anak beranak je kak huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Embun..
      alolo kesian tu akak tak mau lah raya anak beranak saja sunyi tau,sbb tu lah akak rajinkan memasak dan panggil orang dtg baru meriah gtu

      Delete
  7. Alahai Kak Noor.... rasa nak join sama, nak meriahkan jugak rumah kakak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala Amei...
      kenapa lambat calling kalau tak memang akak simpankan semua makanan tu ni dah raya ke3 semua makanan pun dah boliawww lah cemana sambutan hariraya kt tempat Amie??

      Delete
  8. Salam kenal kak:)
    Meriah nyer sambutan raya qurban akak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah jugak dari akak aTie ya
      akak sengaja meriahkan dgn memanggil rakan2 terdekat dan sedara mara kalau tak mmg sunyi sepi heee

      Delete
  9. Selamat hari raya aidiladha buat Kak Noor sekeluarga...canteknya rumah akak..suke banget..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hariraya jugak dari akak ya
      ish mana cantik pun Rahel teratak kampong je tu biasa aja dong

      Delete
  10. selamat aidiladha kak nor
    wah duk brunei, ni pestime saya singgah belog kak nor. ;)

    insyaAllah akan selalu kunjung, saya suka travel! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Khairul sudi singgah sini ya..
      travel mmg best luas pemandangan dan banyak kenangan kan

      Delete
    2. betul tu Kak Noor, teringin nak ke belah2 timur tengah, arab, mesir & bumi para anbia. duk lama2 sikit pun xpe. hehe

      Delete
    3. yes akak pun suka ke sana belah2 timur tengah tapi belum ada kesempatan lagi insyaallah suatu hari pasti nk jugak dok lelama kt sana kalau ALLAH mengizinkan...

      Delete
  11. meriah sungguh raya di brunei. sy kat jepun tak raya pun sob3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala sian FnF takde sambutan apa2 ke,kalau tau akak jemput kt sini sambil makan boleh jugak sembang2 kan heeeee

      Delete
  12. di hari raya ke4 ni tanpa segan silu kite tanya,

    ada lagi tak laksa..? lama dah rasa nya x makan laksa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo Miss awat lambat sangat mai ni, mana ada lagi laksa cek, kuah ada lagi dlm frezer tu esuk mai lain kak noor perangat kuah dan rebus laksa lagi hahaha, thanks sudi follow akak na....

      Delete
  13. Mmg betul kak noor....serupalah kite...tiap kali hari raya org mcm kite ni "perantau" mesti rasa sedih skali.....sedapnye tengok buffet tu....salivating....

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home