Salad Atau Rojak Dalam Bahasa Kita

Salad Atau Rojak Dalam Bahasa Kita

ASSALAMUALAIKUM dan selamat petang semuanya,  semoga sihat walafiat hendaknya di weekend yang busy ni, biasa lah kalau sedang berbizian tu makan pun ala kadar je kan janji kenyang je, sama jugak yang ingin kak Noor kongsikan hari ni resepi segera yang hanya beberapa minit je, terpulang pada kecepatan kita memotong segala sayur mayur dan buah2an tu kan, kuah rojak Mak Bee dah ready made pun.




ROJAK ni resepi semalam sebab seharian kak Noor mengerepe jadi nya makan pun layan yang cepat2 je, buah2an dan sayur memang dah agak penuh jugak petiais tu, sebab anak kak Noor memang suka sayur mayur, kadang2 kak Noor masak sayur sampai dua jenis sebab diaorang ni makan sayur pun pilih jugak, sayur2 China memang pilihan diaorang lah, tapi yang veteren2 perang ni suka sayur mayur kampong jadi nya terpaksa lah sehari dua jenis sayur, tapi kalau rojak macam ni memang lariss baik anak2 atau veteren perang hahaha..




TAKDE resepi khusus pun untuk rojak ni, apa saja sayur dan buah yang kita ada boleh di gandingkan dengan kuah rojak Mak Bee ni, sayang nya rojak kak Noor ni takde kangkung dan sotong kalau ada memang sangat best kan, apa2 pun layan saja lah ya janji kenyang.




POTONG sayur mayur yang kita ada dan hidangkan lah dengan kuah rojak Mak Bee tu, taburkan sedikit kacang tanah tumbuk dan kalau nak pedas letakkan cili padi lagi kat atas baru lah terangkat, meratah gitu pun SODAP NI....

12 comments:

  1. Asslmkm kak noor.
    Klu sue mangga dgn sengkuang mmg laju lah cicah. Sesekali mkn rojak mcm tu ok jg kan. Janji kenyang. Heee :-)

    ReplyDelete
  2. nmpk menarik tang pencicahnya tu....:-)

    ReplyDelete
  3. bagus sangat..hidangan yang menyihatkan..

    ReplyDelete
  4. Salam kak nor,

    makan time panas ngan ais kacang or cendol mmg mari lah..hihi

    ReplyDelete
  5. terbaik lah...saya suka cicah dgn mempelam dan epal hijau

    ReplyDelete
  6. Seapnya rojak tu kak....kecur liur tengok sambalnya..

    ReplyDelete
  7. maveles nya tengok rojak tu....

    ReplyDelete
  8. Baru ptg tadi mencolek jmbu dgn kuah rojak mak bee..

    ReplyDelete
  9. kecut pipi jap terpandang hidangan ni kak...

    ReplyDelete
  10. Unfortunately, this country is not blessed with consistently good weather so we can't always sit outside, much as we'd love to.
    Once, in the year 1938 a magnetic storm emerged in the Polar Regions and its terrific
    brilliance was seen right up to Africa and Crimea. Val and I decided to monitor the situation and not make a decision until later.


    Feel free to visit my homepage Shitstorm kaufen

    ReplyDelete
  11. Kecur habis kak Noor! Tak tahan tengok nanas tu... balik dulu ye, lain kali datang lagi.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home