Biskut Lapis Cheese Yang Sedap & Cepat Disediakan

Biskut Lapis Cheese Yang Sedap & Cepat Disediakan



ASSALAMUALAIKUM dan selamat malam untuk adik bloggers yang sudi singgah di blog orang V ni, biasa lah bila dah ada gelaran V nak menulis blog pun agak lembab sikit, al maklum bin al malas lah jugak lah tu kan, tapi dalam hati ada sikit rasa nak berkongsi apa yang dimasak hari ni, jadi kurangkan sikit rasa M tu dan malam ni akak update resepi mudah je pun
Biskut Lapis Cheese, akak sekodeng di blog EVELYN, memang sedap dan agak ranggup sikit biskut ni dan yang pasti  tak cukup satu potong. Evelyn izinkan kak noor letak resepi kat blog akak jugak ya untuk rujukan anak-anak dan kenkawan yang lain.

Jom tengok resepi yang sangat mudah ni



BISKUT LAPIS CHEESE

Bahan-bahannya
A
250 gm cream cheese
250 gm susu pekat

B
1 peket biskut masin ( akak guna Golden Cracker Julie's ) jugak

C
Oat atau nestum secukupnya
akak tambah dengan thousand island yang warna warni tu sebab dah ada pun.

Cara membuatnya
1.  Sediakan loyang segiempat dan lapikkan dengan  foil.
2.  Pukul bahan A sehingga lembut dan berkrim dan ketepikan.
3.  Susun biskut dengan kemas dan padat dalam loyang.
4.  Sapukan rata adunan cheese di atas biskut, taburkan dengan bahan C.
5.  Ulangi sehingga habis semua biskut dan adunan cheese dan sejukan didalam petiais 1-3 jam atau sehingga semalaman dan potong.
6.  Biskut lapis cheese sedia untuk di hidangkan.




RUGI kalau tak mencuba resepi mudah ni, lagipun bahan-bahan nya memang yang selalu ada kat rumah saja, jadi apa lagi di tunggu 
BUAT JANGAN TAK BUAT TAU....

14 comments:

  1. Salam Pn Noor, adakah ini juga dipanggil Ciskut...

    ReplyDelete
  2. kak nor dah buat ciskut ni..sedap n senang kan..ela wat jugak dulu tabur milo ;)

    ReplyDelete
  3. nampak sedap tu kak noor....kena masuk list la nih...

    ReplyDelete
  4. As-salam Kak Noor,saya dah buat hari ini,tunggu esok baru nak potong!..nampak sedap la Kak Noor,mujur kena bertugas malam kalau tidak,saya tak tunggu esok..

    ReplyDelete
  5. Hari tu kak Noor dah kasi saya resipi ni kan... tapi sampai la ni belum saya buat-buat lagi....

    ReplyDelete
  6. sedap nyer.......ujung minggu ni nak cuba buat....:)

    ReplyDelete
  7. wow sedapnya, namapak bhn2 pun mudah je...leh cuba nnti..

    ReplyDelete
  8. akk!!sdp nih!!nk try buatlah!!mohon share ye..tu lah kan..nmpk cara buat mudah je

    ReplyDelete
  9. Knoor terliur nih...nampk menggoda dan terguda...mudah jer resepinya....tkasih share resepi...

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Noor... yum yum nampak hidangan Kak Noor....

    ReplyDelete
  11. Assalam kak nor...omg....terasa mcm nak buat lagilah...sedapnya tgk gambar ni..tq sudi try kak nor :)

    ReplyDelete
  12. salam kak Nor..sedapnyer...dh lama plan nk buat, biskut dh beli tu...tak sabar nk makan..heheh

    ReplyDelete
  13. Assalam kak nor,..ini la dia cheesekut kan....alahai sedapnya....

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home