Sausage Cheesy Bites

Sausage Cheesy Bites


ASSALAMUALAIKUM dan selamat malam, terus ke resepi ya hahaha, hari ni hari paling busy, macam-macam kerja kena di bereskan ontime, jadi makan pun ala- ala simple gitu lah, tak payah banyak lauk kalau yang bercheese macam ni anak-anak suka sangat.

Jom tengok resepi kalau ada yang bekenan boleh terus buat esuk, sebab memang mudah pun hanya perlu BAKOOOO JE...


BAHAN-BAHANNYA
1 1/4 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh cili flakes
1/4 sudu teh lada hitam kisar
2 cawan cheese cheddar parut
450 gm sosej di potong kecil
1/2 biji bawang besar di cincang
3 sudu besar mentega cair

CARA NYA

1.  Panaskan oven 200'C, letakkan baking paper didalam loyang dan ketepikan.
2.  Dalam mangkok besar, campurkan semua bahan seperti tepung, baking powder, garam, cili            flakes dan lada hitam, gaul rata.
3.  Masukan cheese, sosej, bawang besar dan mentega cair, gaul sehingga adunan sebati.
4.  Bulat-bulatkan adunan, letakkan di atas baking paper dan bakar selama 25-30 minit.
5.  Sausage cheesy bites sedia untuk di hidangkan di waktu panas-panas..





UNTUK yang tak ramai kat rumah tu elok lah separuh je resepi ni, sebab kalau ikut satu resepi agak banyak lah, kami yang berlima ni pun dapat 2x makan, itu pun kira meratah lah jugak tu, memang sedapppp sangat kalau ber cheese macam ni, boleh try kalau ada anak-anak sekolah kat rumah pasti depa kata YUMMMYYYYYYYY... HEHHEE..

11 comments:

  1. kiut2nya sosej yg akak buat nii. hehe. syg nk makan. nampak sedappp tu

    ReplyDelete
  2. Mmg sedap sgt ni kak noor. Mesti dcubalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yg ber cheese gini tidak syak lagi KA pasti cheeedappppp

      Delete
  3. jangan sayang Nina nanti lapooooo hahaha, tercuim wangi bites mmg dah tak sayang rasa nya..

    ReplyDelete
  4. would be good to try for a kiddie party

    ReplyDelete
  5. salam knoor…oh tadi ros ingat goreng (terfikir gak xmeleleh ke cheese tu kan)….rupa2nya baked…..ok2, idea yg menarik

    ReplyDelete
  6. nak bite kak Noor boleh tak? sebab tunjuk gambo je? cer lah kirim2 sikit ke Semenanjung ni...

    ReplyDelete
  7. wah resepi baru ni kak...bleh try nti ni..wt cmtu sng nk mkn kan

    ReplyDelete
  8. sedapye...nyum2...nanti nak try la...
    jemputla singgah blog baru saya jika ada kelapangan... :)
    http://nazirahpunyablog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. haih xleh nengok eh resipi kak noor ni..kecur liur den!!!mmg respectla!!sy ni jenis xpandai mask..huhu..masak ala kadar jew...sesekali hati mmg teringin sgt nak mencuba resipi baru untuk en.hubby n ank2..tq kak

    ReplyDelete
  10. Sedapnya kak noor.. ni memang sesuai utk anak2 saya yg sentiasa kelaparan tu! hehe.. nak buat la nanti!
    p/s. tq sudi follow blog saya :)

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home