2nd Years Blog Anniversary & Baked Potatoes

2nd Years Blog Anniversary & Baked Potatoes


ASSALAMUALAIKUM dan salam jumaat yang mulia untuk semua adik-adik bloggers
SEMOGA semua nya sihat walafiat hendaknya .
HARI NI nak kongsikan resepi baked potatoes yang ala simple-simple gitu dan sempena 2 tahun blog yang tak seberapa ni kan heee, ALHAMDULILLAH dengan ada nya blog mudah rasa nya nak merujuk masakan fav se isi keluarga, terimkasih jugak kak Noor ucapkan pada semua yang sudi berkunjung ke blog kak Noor dan meninggalkan komen-komen indah untuk di baca, cuma kekadang kesuntukan masa kak Noor tak dapat nak melawat balas kesemua blog...

Bila dah teringin nak makan kalau kak Noor memang nak buat masa tu jugak, nasib baik ada kentang, cuma nya kurang besar, tapi sebab bahan lain dah ada maka nya jadi lah baked potatoes yang comey-comey  ni, dalam gambar agak besar tapi sebeno nya kecik je pun haha tak dapat nak letak banyak-banyak cheese..




RESEPI BAKED POTATOES

BAHAN NYA
6 biji kentang yang besar
3 keping burger ayam goreng
1/2 cawan cheese mozarella
sedikit cili flakes *optional
1/2 biji bawang besar dadu kecil
secukupnya brokoli *nak letak sayur lain pun ok
sedikit planta

garam dan sedikit gula


CARA NYA
1.  Cuci bersih kentang bersama kulit nya dan rebus setengah masak, tos kan.
2.  Celurkan brokoli dan tos kan.
3.  Belah kentang yang di rebus, keluarkan isi nya dan ketepikan.
4.  Tumiskan bawang besar bersama planta sehingga kekuningan.
5.  Masukan burger ayam yang telah di hiris kecil bersama cili flakes, garam dan gula.
6.  Kacau sebati, tambahkan brokoli dan sedikit cheese.
7.  Masukan bahan inti dalam kentang, tambahkan dengan cheese, lebihkan cheese lagi sedap.
8.  Bakar selama 15 minit dengan kepanasan 150'C sehingga cheese cair.






SEDAPPPP dimakan waktu panas-panas bersama sos atau begitu saja





OKLAH sampai disini dulu jumpa lagi esuk lusa ya...

9 comments:

  1. alahaiii..sedapnye..boleh buat untuk suami ni..hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat ecah jgn tak buat tau mesti sedappp

      Delete
  2. happy 2nd blog anniversary knoor. semoga terms success

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks adinda Ros mudahan dgn izin ALLAH jua

      Delete
  3. Terimaksih nor berkongsi resepi kt sini...

    ReplyDelete
  4. resepi simple2 jaa Zu, terimakasih jugak sudi singgah di blog ni ya

    ReplyDelete
  5. terimakasih Zu sudi singgah sini ya, biasa di fb saja hari ni sampai ke blog heheee

    ReplyDelete
  6. Hepi 2nd blog anniversary dear kak noor....tahniah & semoga maju jaya ;)

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home