Jom Melawat Taman Bunga Ros Kak Noor ( Pinjam ) Kejab

Jom Melawat Taman Bunga Ros Kak Noor ( Pinjam ) Kejab


Assalamualaikum dan selamat berpuasa hari pertama untuk semua yang berpuasa hari ni.
Di UK masa ni baru pukul 9 pagi, rasa nya dah lama bangun, nak kedapur tak mungkin lah
Sebab waktu berbuka disini pukul 9.30 malam nanti.
Masih banyak waktu terluang 12 jam lebih lagi untuk sampai waktu berbuka.
Jadi daripada takde apa nak buat jom lah melawat taman pinjam kaknoor ni
Mana tau lepas melawat taman ni terjangkit wangi si ros ni kan
Alangkah best nya kalau kat umah kita banyak bunga-bunga ros ni mesti wangi 
Kawasan rumah kita kan.
Bagi inspirasi jugak ni untuk tanam ros lepas balik nanti.




Sebelum ni kaknoor belum pernah terjumpa bunga ros warna purple ni cantik sangat kan



Bunga ros oren jugak jarang kaknoor jumpa, tak tau lah ada adik-adik disini yang ada ros oren ni
Memang cantik dan menarik.



Bunga ros warna pink muda yang besar gabak, masa ni ada orang tak jauh dari tempat kaknoor ambik gambar ros ni jadi ambik gambar pun macam malu-malu je kan, ros pun tunduk malu je terikut lah tu



Ini pulak ros kuning semasa kaknoor lalu kat tepi jalan time nak beli barang groseris
Terjumpa ros ni terus tak tunggu lama sebab camera memang dah standbye dalam beg haha



Ini lah geng ros kuning tu memang banyak menjadi ros nya besar-besar pulak tu
Bikin hati jadi geremmm sangat..



Ini pulak ros Norway semasa last day nak balik, anak-anak student tu bawa melawat pasar pagi yang jual banyak bunga-bungaan termasuk ros ni lah..



Ros Norway yang banyak di jual di open market, biasa bila naik bas atau tram memang nampak market ni, dalam hati teringat jugak kalau lah dapat singgah alangkah baik nya. Alhamdulillah akhirnya last day di Norway dapat snap gambar ros ni rezeki lah tu kan..



Ros putih yang cantik berseri dan mulus sekali 
Sayangnya kaknoor tak dapat nak berlama-lama di open market ni sebab mengejar masa.



Warna kuning memang banyak sangat ros ni, mungkin jugak senang berbunga atau fav orang sini warna kuning wallahuklam lah. Mesti dah segar bugar mata kalian tengok bunga-bunga ros di taman pinjam kaknoor kan...
Sampai jumpa lagi ya...
INSYA ALLAH 

23 comments:

  1. Subhanallah..cantiknya2..warnanya jarang2 jumpa..

    ReplyDelete
  2. memang jarang sangat jumpa warna bunga rose ni Kam suka sangattt kaknoor

    ReplyDelete
  3. Cantik bunga rose berwarna warni. Kak Zai tak serasi tanam rose bila tanam mesti mati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama dengan saya jugak kakrose
      asal tanam rose mesti nak mati je
      insya Allah nnt nak cuba lagi lah tanam
      macam best je

      Delete
  4. Alhamdulilah...finally dpt jugak tekan butang follow.lepas nampak kak noor add di google terus on hp.irda baru lepas berbuka di rumah bonda kak noor.balik bazaar ramadan td meriah sgt.now nak siap2 pergi taraweh..agaknya mcm mana suasana kak noor berpuasa jauh disana ya...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamduillahhhh irda dah kenyang ya
      disini baru pukul 2 petang
      buka puasa dlm pukul 9.30 malam nanti sebab masa ni waktu siangnya panjang berbanding malam, jadi kena banyak sabar lah, belum masak apa2 lagi pun
      teraweh dirumah saja lah nampak nya tahun ni
      memang takde lah langsung suasana berpuasa mcm kat tempat kita
      sendiri2 je lah berpuasa dan berbuka dgn anak2

      Delete
  5. Subhanallah. Lawanya bunga ros!! Kembang mekar cantik je nampaknya tu. Bestnya pergi taman bunga ros! :)
    Lama tu kak noor berpuasa selama 12 jam. Selamat berpuasa kak noor dan sekeluarga di negara orang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan siqah
      Disini berpuasa hampir 19 jam
      Sbb berbuka pukul 9.30 n sahur pulak jam 3 pgi, hanya beberpa jam je boleh mkn

      Delete
    2. Salam ramadhan siqah
      Disini berpuasa hampir 19 jam
      Sbb berbuka pukul 9.30 n sahur pulak jam 3 pgi, hanya beberpa jam je boleh mkn

      Delete
    3. Salam ramadhan siqah
      Disini berpuasa hampir 19 jam
      Sbb berbuka pukul 9.30 n sahur pulak jam 3 pgi, hanya beberpa jam je boleh mkn

      Delete
    4. Salam ramadhan siqah
      Disini berpuasa hampir 19 jam
      Sbb berbuka pukul 9.30 n sahur pulak jam 3 pgi, hanya beberpa jam je boleh mkn

      Delete
  6. Subahanallah..
    Memang cantik sungguh bunga ros tu kak noor..
    Besar gedabak pulak tu..
    Tumpang gereem juga ni 😊

    Baru balik solat tarawih kak noor..
    Letih lain mcm sbb cuaca panas..

    SELAMAT BERPUASA KAK NOOR..
    RAYA SANA KE KAK NOOR 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah yang buat kaknoor pun geram sangat yatie
      wah bestnye yatie dpt gi solat teraweh kat masjid
      kaknoor rasanya solat teraweh kat rumah saja lah

      taklah mana boleh raya sini
      insya allah sebelum raya dua tiga hari mmg balik lah brunei
      sbb anak kaknoor graduate insya allah sebelum raya

      Delete
  7. memang banyak colour kuning ye Kak Noor?? cantik2..segar mata memandang...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dimana2 ada warna kuning ni Atie
      mungkin fav orang sini kot

      Delete
  8. ohhh kat UK..patut la lama...apapun memang cantik semua bunga2 tuh...bestnya kalau dapat tanam kat sini...sure cantik halaman rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jadi inspirasi jugak ni AS
      macam nak tanam je kat rumah semua warna2 tu
      tapi tulah umah kita ni jenis panasss

      Delete
  9. kalau mai blog kak noor tak sah kalau bunganya tak cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeee mesti yg cantik je yang nak di letak ye dak Yana
      tkpe lah hidu wangi bunga rose yang berkaler2 ok jugak ambik kesegaran

      Delete
  10. Cantiknya bunga ros warna-warni ni KakNoor... Saya yang tak minat bunga pun tergoda dengan kecantikannya. Ke KakNoor yang pandai snap gambar untuk taman pinjaman ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak sangat warna nya MD
      mecam kita punya je taman rose nikan
      tak reti nak tanam rose supaya berbunga cantik MD
      cukuplah sekadar ambik gambar yg cantik kan kan hahahaa
      dah mula dah naik jet ni jurucamera ni kan

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home