Nasi Lemak Basmati & Ulaman Juga Sambal Penyet

Nasi Lemak Basmati & Ulaman Juga Sambal Penyet

Assalamualaikum
Sedikit tazkirah hari ni
Yang baik itu dari Allah 
Dan yang sebaliknya tu dari kelemahan kak Noor sendiri
Sekadar sharing dari blog Ustazkhalid Basalamah
Semoga bermanafaat





Berbalik pada resepi hari ni, semalam atas permintaan anak-anak masaklah nasi lemak, tapi kaknoor menggunakan beras basmathi konon tak mau lah banyak kanji nak sihat lah kan, tak tau lah sejauh mana ok nya nasi lemak beras basmathi ni sebab suka nasi nya yang agak panjang dan peroi..




Disamping sambal bilis kaknoor buat jugak sambal penyet dan ulam sebab my boss suka sangat ulaman segar ni walaupun makan nasi lemak ke, nasi minyak ke, pendekata hari-hari mau ulam dan sambal..




Dah ada sambal penyet, sambal bilis ni pun tak laku sangat, sorang je yang suka sambal bilis yang lain dalam rumah kaknoor lebih suka si penyet tu sebab lebih pedas hehe..




Cantik kan nasi lemak beras basmathi ni hehe..
Angkat bakul ke naik lift ke tau lah..




Untuk resepi boleh lah klik resepi di bawah ni

24 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Noor...

    Cantiknya persembahan nasi lemak Kak Noor, pasti seenak rasanya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumussalam warahmatullah kakcik
      kadang-kadang persembahan je lebih tu rasa nya belum tentu jugak tu
      tapi kalau sedang lapar memang sedap lah hehe

      Delete
  2. Assalam kak noor...Memang cantik nasi tu panjang2 dan berderai..berselera nak makan..
    Meriah ulaman nk cicah dengan sambal penyet tu

    ReplyDelete
  3. wow
    sedapnya tgk gambar dah terliur

    ReplyDelete
  4. SEDAPNYA NASI LEMAK BASMATHI LEGKAP SAMBAL ULAMNYA

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam kak noor...terima kasih untuk tazkirah tu

    nasi lemak tu memang nenarik sangatlah kejadiannya tu, sedapnya kak sambal penyet tu

    ReplyDelete
  6. waalaikummusalam...salam berkunjung kak noor
    mesti sedapkan beras tu

    ReplyDelete
  7. dia punya presentation tu mmg win.... ulam mcm2 pilihan mmg best... msti hasil tanaman k noor sndiri tuh

    ReplyDelete
  8. Wah!!! Brokoli makan ngan sambal penyet...pasti terangkat!

    ReplyDelete
  9. Sedapnya kak nor...hilang seagala diet kalau macam ni..hehe

    ReplyDelete
  10. Waduh! Kak Noor bikin saya terus terliur....sedapnya kak!

    ReplyDelete
  11. Meriahnya ulam-ulaman tu k.noor. presentation saya bagi 10 bintang hehe...


    Nasi tu cantik elok na.. Sedap ni.

    ReplyDelete
  12. Saya kalau buat nasi lemak mmg pakai beras basmathi KN. Pada saya rasanya lagi sedap....
    Rajinnya KN menyambal, Ayam penyet tak buat sekali?

    ReplyDelete
  13. Sedapnyaaaa...SA kalau buat nasi lemak pun mmg guna beras basmathi

    ReplyDelete
  14. Cantiknya presentation ni yg Terasa bawa pinggan ni hihi

    ReplyDelete
  15. Kak Noor...PH teringin nak makan nasi lemak. Extra nasi dan extra sambal. Sambal dua2 jenis pun nak. Lapar lah, Kak Noor..hee..hee..hee..

    ReplyDelete
  16. pernah try makan nasi lemak dengan sambal penyet, sedap rupanya

    ReplyDelete
  17. Assalam kak noor...sedapnya nasi lemak makan dengan sambal penyet...ada pulak ulaman..Memang terbaik.Saya buat nasi lemak tak pernah lagi guna beras bashmati ...nk try lah.

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum kak Noor.. Sedapnya hidangan ni. Sambal penyet, Rose dah mula suka.

    ReplyDelete
  19. sedapnya ..lawan dengan bilis pedas

    ReplyDelete
  20. salams rindu utk kak nor, sedapnyaaaaaaa....nak tiru menu akak utk esok:)

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home